Bibelglæde i 100 dage

Læseplanen til ’100 dage med Bibelen’ kan fås i fysisk form fra KFS, eller man kan downloade og printe den via hjemmesiden.

Den 1. maj starter Kristeligt forbund for Studerende kampagnen ’100 dage med Bibelen’, hvor unge over hele landet opfordres til sammen at læse sig gennem hele Det Nye Testamente i løbet af 100 dage. Kampagnen er samtidig et ”sponsorløb” for KFS’ arbejde.

Kampagnen ledsages af en daglig refleksion over teksterne, udgivet som podcast, der skal være med til at formidle viden om og fornyet glæde over Bibelens store fortælling.

Udruste unge til mission

Det har været svært at drive studentermission under corona med lukkede skoler og onlineundervisning, forklarer generalsekretær Jakob Højlund.
“Hvis vi var i tvivl om betydningen af vores arbejde, så er det tydeligt, hvad der sker, når vi sætter vores arbejde i studieverdenen på pause for en periode. ”
Men der er også grund til optimisme, mener han:

“Det er nogle skønne generationer, der er på vej, der er masser af ånd og optimisme, og vi oplever også en fornyet interesse for tro på studiestederne.
Så vi er fulde af optimisme og tillid til Guds arbejde blandt de studerende, men vi ser også, at de kommende år kan blive helt afgørende i forhold til at få udrustet KFS’erne og givet dem den her brand for at være i mission i hverdagen.”

– Vi håber, at kampagnen vil skabe ny bibelglæde, siger KFS’ generalsekretær Jakob Højlund. Han foreslår, at man gør læsningen til et ”sponsorløb”.

Bibelglæde

“Vi ved, hvad vi er gode til, og det vil vi holde fast ved. Vi har øvet os i snart 70 år på at opmuntre unge mennesker i troen og inspirere til mission lige der, hvor Gud har sat os; på studiestederne og blandt vores medstuderende. Helt centralt i det står Bibelen og det, man med et lidt gammelt udtryk kan kalde bibelglæde. Den vil vi være med til at videregive og oparbejde. Både i KFS, blandt KFS’erne og gerne også endnu bredere. Det tror vi på, at 100 dage med Bibelen kan være med til,” forklarer Jakob Højlund.

Lad Guds Ånd arbejde

De 100 dage med Bibelen foregår fra den 1. maj frem til og med den 8. august. Undervejs følges en bibellæseplan, udarbejdet af KFS, hvor man skiftevis læser i brevene og evangelierne. En podcast med daglige refleksioner over de kapitler, der læses hver dag, skal være med til at give en bedre forståelse for den røde tråd, der knytter de enkelte vers og kapitler sammen i Guds store frelsesfortælling.

“Bibelen er den bedste læremester, og vi tror på, at det her kan blive en fantastisk anledning til at lade Guds ånd arbejde med os gennem hans ord.
Samtidig ser vi også noget værdifuldt i, at det her for nogle af os også kan blive et fælles projekt ude i hjemmene, hvor familien sammen følger vores læseplan og får læst sig igennem Det Nye Testamente og måske snakker om Bibelen ved køkkenbordet eller i sommerhuset. Og så kan vi jo kun glæde os over, at vi efterfølgende står tilbage med refleksioner over hele Det Nye Testamente, som vi alle kan blive ved med at vende tilbage til og få glæde af,” siger generalsekretæren.

Læsning som sponsorløb

Kampagnen er også tænkt som et sponsorløb for dem, der gerne vil benytte anledningen til at støtte KFS’ arbejde. Det betyder, at man som ’læser’ finder en eller flere ’sponsorer’, der har lyst til at støtte KFS’ arbejde med et beløb for hvert kapitel, der læses hen over sommeren, for KFS mangler penge, forklarer Jakob Højlund og slutter:


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Så der hvor en onkel, forældre eller bedstemor vil sponsorere deres børn, nevøer eller et barnebarn med fx en krone per kapitel, tager vi imod det med stor glæde, for der er virkelig brug for opbakningen til KFS, hvis vi også fremadrettet skal løse den opgave, Gud har sat os i verden for.
Men det er vigtigt for os at understrege, at det altså ikke er et krav for at deltage og læse med. Bibelen er for alle, og jo flere, der har lyst til at læse med, jo bedre.”