Carl Anderson fik et kald til at være medie-missionær

Gennem en hård sygdom lærte han, at Gud taler til os på mindst 21 forskellige måder. Han var i Danmark for at optage et tv-program.

Hvad har du i din hånd? spurgte Gud. En bibel og et video-camera, svarede Carl.

For otte år siden blev Carl Anderson ramt af alvorlig kræft i lymferne. Lægen gav ham ikke lang tid tilbage at leve i.

– Jeg havde gået med hudkræft på benet for lang tid uden at få gjort noget ved det. Så gik metastaserne i lymferne, og pludselig var det meget livstruende.
Jeg var i tvivl om, hvilken behandling, jeg skulle vælge. Og jeg bad meget for at finde klarhed, fortæller Carl, som netop nu er på besøg i Danmark.

Barsk kræftbehandling

– Når jeg tidligere bad til Gud, var det som at indtale en besked på telefonsvareren. Men jeg følte aldrig, jeg fik svar, fortæller Carl. Men den sommer bad han desperat til Gud om at finde den helt rigtige behandlingsform. Og i en enkelt weekend svarede Gud på otte forskellige måder. Fx læste Carl et vers i Bibelen, som på en særlig måde talte til ham.

Han havde også en vision, mens han bad. Han drømte, at lægen kom og sagde, hvilken behandling, han skulle bruge. Jeg mødte en gammel ven som var jøde på en restaurant. Han sagde, at jeg ville overleve, og at Gud var med mig. Samme weekend så jeg en film, hvor navnet på den behandling, jeg valgte, blev nævnt! Det er en behandling, der booster immun-forsvaret – i stedet for kemo-terapi, der dræber kræftceller, men også nedbryder immunforsvaret.

I behandlingen skulle Carl gennem 67 uger tage en indsprøjning i maven. Den førte til feber hver dag ugen igennem, bortset fra søndag. Men feberen aktiverer immunsystemet. Og denne skrappe behandling fik has på kræften, så Carl i dag er erklæret kræftfri.

Hvad har du i din hånd?

– Mens jeg gik igennem denne svære periode, spurgte jeg Gud, hvad han ønskede, jeg skulle gøre med mit liv. Efter bøn læste min kone og jeg tilfældigt det afsnit i 2. Mosebog 4, hvor Moses spørger Gud, hvad han skal gøre. Og Gud svarer: ”Hvad har du i dine hånd?” Min kone mente, at jeg derfor skulle tænke på, hvad jeg havde i min hånd. Moses havde en stav. Jeg havde en bibel i den venstre hånd, og jeg så mig selv med et lækkert video-camera i den højre hånd. Jeg havde nemlig lige siden min omvendelse for 33 år siden brugt Bibelen til at prædike som en evangelist, der opmuntrede og udrustede kristne til at være stolte og modige til at fortælle om deres tro. Jeg har allerede rejst i 23 lande. Men jeg havde også før min omvendelse gået på filmskole i Los Angeles. På forskellig måde bekræftede Gud nu, at han ønskede, at jeg skulle bruge det, jeg havde lært, som medie-missionær, fortæller Carl.

De 21 måder at høre fra Gud på. Den første række viser de mest almindelige måder, den midterste række de almindelige, og den sidste række de ualmindelige måder. Man kan læse mere på hjemmesiden www.LoveSpeaks.Today (Bemærk: Kun Today, ikke noget .com eller .dk)

21 måder at høre Gud

Carl W. Anderson har skrevet en bog om de 21 måder, Gud vejleder os på. Bogen hedder ”Love Speaks” og kan købes på engelsk på Amazon. I avisen i denne uge har vi gengivet en oversigt over de 21 måder, Gud taler på, ifølge Carl. Gennem arbejdet med bogen opdagede han nemlig, at Gud faktisk taler på (mindst) 21 forskellige måder. Og han følte, at Gud nu ledte ham til at lave et tv-program om hver af de 21 måder.

– Først tænkte jeg, at jeg kunne lave små afsnit på 5 minutter om hver af de 21 måder. Men Gud sagde, at hvert afsnit skulle være 28 minutter og 40 sekunder. De skulle nemlig bruges i TV. På overnaturlig måde lykkedes det at få verdens største kristne tv-kanal Trinity Broadcasting Network (TBN) til at sende disse halvtimes programmer uden betaling, mens de øvrige programmer er sponsoreret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Carl Anderson har siden lavet programmer om mennesker, der har hørt fra Gud på en af de mange måder, som Gud taler på. Blandt programmerne er også et om Ansgar, som bragte kristendommen til Danmark. Et andet program handler om den danske pionérmissionær Mama Larsen. (Se artiklen her.)

Ribe, Jelling og Taps

Desuden har han været i Ribe for at lave programmet om Ansgar. I Ribe er der fundet flere tusinde kristne grave, hvilket tyder på at kristendommen kom hertil endnu før Ansgar – måske fra Irland. Carl Anderson blev fulgt af en international gruppe af forbedere fra bl.a. Holland, Irland, Tyskland og Danmark inviteret af Henrik Thomsen, Haderslev (tidl. leder indenfor Ungdom med Opgave, UMO).

Gruppen af forbedere var også i Jelling, hvor Jellingestenene fortæller om, at Danmark blev kristnet i vikingetiden. Endelig besøgte Carl og gruppen også den lille by Taps nord for Christiansfeld. Her døbte Ansgar nogle af de første kristne i Taps å. Navnet Taps kommer af Dabs = Dåb. Alle steder bad de for Danmark. De tror, at vi netop nu er i en speciel tid for Danmark, hvor der er brug for forbøn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: