75 kirker og en bibelskole nedbrændt

Premierminister N. Biren Singh fra partiet BJP skal have beordret kirkeødelæggelser.

Mindst 58 personer, hvoraf de fleste var kristne, meldes dræbt under voldelige etniske uroligheder i delstaten Manipur i det nordøstlige Indien. Desuden er 75 kirker og en bibelskole blevet nedbrændt.

Alle bygningerne på Trulock Theological Seminary er blevet ødelagt, oplyser Tom Seggelke, fra Kuki Christian Church Mission. Også kirkens hospital blev brændt ned til grunden. Ifølge The Christian Post har urolighederne været værst i Imphal Valley og Churachandpur. Kristne øjenvidner har identificeret angriberne som medlemmer af den lokale gruppe ”Hindu Meitei”.

Der har længe været konflikter om ejendomsretten til landområder mellem meitei’erne i Imphal Valley og de kristne fra forskellige etniske grupper, som bor i de omkringliggende bjergområder. Omkring 10.000 soldater er angiveligt blevet udstationeret i Manipur, mens titusinder af fordrevne har fået husly i flygtningelejre. Der er udgangsforbund i ni ud af de 16 distrikter i Manipur, og internet-tjenesten er suspenderet.

Premierminister N. Biren Singh fra hinduistpartiet Bharatiya Janata Party har angiveligt beordret ødelæggelse af kirker i Imphal med den begrundelse, at de var bygget illegalt på regeringens landområder skriver CP.