Kroning med stærk bibelsk symbolik

Ærkebiskop Justin Welby satte kronen på Charles III i Westminster Abbey. Gudstjenestens tema var ”Kaldet til at tjene”.

”Han vil holde det kongelige scepter, ligesom Salomon holdt det kongelige scepter. Og når han er kronet, vil hele folket råbe: ’Gud bevare kongen,” sagde den kristne apologet Ray Comfort forud for kroningen af ​​kong Charles III.

Komponisten Andrew Lloyd-Webber har til avisen The Telegraph fortalt, at kongen havde bedt ham skrive en kroningshymne med ord fra kong Salomon. De enedes om at bruge Salme 98 med teksten “Make A Joyful Noise unto the Lord, the King” (”Syng en ny sang for Herren”). Komponisten valgte at slutte sin kroningshymne med salmens vers 6, hvor der tales om lovsang til lyden af trompeter.

“Charles har et stærkt ønske om, at folk ikke ser ham som ’herre’. Han er kongen, men han har et højere moralsk ansvar,” sagde Andrew Lloyd-Webber.

Syv bibelske symboler fra kroningen

Andrew Lloyd-Webber skrev kroningshymnen ud fra Bibelens Salme 98.

Under kroningen skulle Charles III med højre hånd på Bibelen sværge over for Gud at opretholde Skrifterne. Ray Comfort, der har skrevet bogen ”Defender of the Faith: 10 Weird Facts About the Coronation”, fortæller her om kroningens bibelske symboler.

1. Herskerkuglen: ”Kuglen blev oprindeligt lavet til Charles II’s kroning helt tilbage i 1661. Det er en omkring 12 tommer bred, hul guldkugle monteret med ni smaragder, 18 rubiner, ni safirer, 365 diamanter og 375 perler.” Ifølge NGO’en Historic Royal Palaces skal kuglen ”minde monarken om, at hans magt kommer fra Gud.” Samtidig skal korset i toppen repræsentere Kristi herredømme over verden.

2. Det gyldne scepter: Sceptret er blevet brugt ved hver kroning siden Charles II’s i 1661 og inkluderer en 530,2 karat diamant, Cullinan I-diamanten. ”Det repræsenterer kongens midlertidige magt og hans forpligtelse til at regere i retfærdighed – ligesom skriften siger om Gud, ’…et retfærdighedens scepter er dit riges scepter’ (Heb 1,8). Ester skulle dø, hvis kongen ikke rakte sit gyldne scepter mod hende (se Ester 4,11 og 5,2 ). Det gyldne scepter er et symbol på Jesu Kristi kors,” skriver Ray Comfort.

3. Trompeter: ”David instruerede brugen af ​​en trompet for at indvarsle Salomons kroning. Men symbolsk handler det om, at Kongernes Konge kommer,” forklarer Comfort.

4. Sværd: Et sværd blev båret foran kong Charles III, da han gik ind i Westminster Abbey. ”Det er et stumpt sværd, der taler om evangeliets barmhjertighed, ikke det skarpe sværd, der er et symbol på dommedag,” skrev Comfort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:5. Salvningen: Kong Charles III blev salvet med olie, ”som er et symbol på Helligåndens salvelse,” skrev Comfort.

6. Kronen er ”symbolsk for kong Charles III’s herredømme, især som forsvarer af troen,” forklarer Comfort. ”Forskellige kroner er blevet brugt til at krone britiske monarker siden det 13. århundrede. Mere end ni århundreder senere ser de troende ivrigt på tidens tegn og venter på Jesu Kristi komme som Kongernes Konge og Herrernes Herre – for hvem hvert knæ skal bøje sig, og de beder om fremskyndelse af det kommende rige.”

7. Kroningsstolen er en meget gammel træstol, som har været brugt siden 1200-tallet. Under stolen er en gammel sten, der er kendt som ”Stone of Scone”. Ifølge legenden blev stenen ”brugt af den bibelske figur Jakob som en pude, da han drømte om stigen, der nåede helt op til himlen. Derefter blev stenen bragt til Skotland via Egypten, Spanien og Irland,” oplyser History.com.


Artiklen fortsætter efter annoncen: