970 raketter sendt mod Israel fra Gaza i løbet af to dage

Raketterne har bogstaveligt talt regnet ned over Israel, skrev Med Israel for Fred den 12. maj.

”Siden den seneste opgørelse fra Israels forsvarshær (IDF) i dag er antallet af raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza mod Israel steget yderligere,” fortsætter MIFF’s artikel. IDF havde samme dag ifølge en foreløbig opgørelse registreret, at 761 raketter havde krydset grænsen ind i Israel, mens 181 raketter var eksploderet i Gaza.

Her havde de fejlskudte raketangreb fra den iransk-støttede terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) kostet fire civile livet, heraf flere mindreårige, skriver MIFF i en artikel fra 11. maj.

Effektivt missilforsvar

Forældre beskytter deres barn med deres egne kroppe under et raketangreb mod Syd-Israel fra Gaza i 2014. Arkivfoto: Israel Ministry of Foreign Affairs / MIFF

I Israel fik missilforsvarssystemet Iron Dome nedskudt 296 raketter, svarende til 91% af raketterne. Samtidig fik Israels nye luftforsvarssystem, ”David’s Sling”, sin debut og nedskød en raket på vej mod Tel Aviv og en på vej mod Jerusalem. Men flere raketter er eksploderet i israelske byer, en israeler blev dræbt, flere er blevet såret, mange er blevet behandlet for chok og angst, og ødelæggelserne er omfattende, skriver MIFF, som har en række artikler om de seneste raketangreb mod Israel (over 1.200 angreb) på hjemmesiden.