Dyreaktivister vil gøre Bibelen ’veganer-venlig’

En forvansket bibel skal skaffe penge til NGO’en PETA og hverve unge for dyrerettigheder.

– En kærlig Gud ville aldrig støtte grusomhed mod dyr, mener NGO’en PETA, som har ”oversat” 1. Mosebog til vegansk.

”Vi brugte ChatGPT til at gøre det klart, at en kærlig Gud aldrig ville støtte udnyttelse af eller grusomhed mod dyr,” forklarer dyre-rettighedsgruppen People for the Ethical Treatment of Animals, som har omskrevet 1. Mosebog til en ‘vegansk-venlig’ udgave.

Dyreaktivisterne har altså ændret 1. Mosebog, så den får et vegansk twist. Den nye version omtaler dyr som “væsener”, og der anvendes planter til fremstilling af tøj i stedet for dyrehud. NGO’en PETA, som har hovedkontor i Norfolk, Virginia, tror nemlig, at de kan appellere til den yngre generation med deres “grusomhedsfrie skabelseshistorie” i The Book.

“Bibelen har længe været brugt til at retfærdiggøre alle former for undertrykkelse,” udtalte PETA’s leder Ingrid Newkirk ifølge Premier Christian News. Derfor begynder skabelsesberetningen i The Book med en beretning om et paradis, hvor dyr og mennesker lever i harmoni med hinanden. Med den nye ChatGPT-oversættelse til ”vegansk” håber PETA dels at tjene penge til arbejdet, dels at kunne appellere til Generation Z (unge født i perioden 1997-2010), hvoraf 73 % kalder sig dyrerettighedsaktivister.

”Bibelen har længe været brugt til at retfærdiggøre alle former for undertrykkelse,” påstår PETA’s grundlægger Ingrid Newkirk.

Abraham og Sara adopterede en hund!

I PETA’s version af 1. Mosebog bliver patriarken Abraham gode venner med et lille, nuttet lam for at vise sin respekt for Guds skaberværk – i stedet for at ofre et lam for at vise sin tro. I 1. Mos. 21 findes en opdigtet beretning om, at Abraham og Sara adopterede en hund ved navn Herbie. Her lyder PETA’s beretning:

“Mens de gik tur med Herbie, tænkte Sara og Abraham på, hvor vigtigt det er at adoptere hunde fra dyreinternater fremfor at købe dem fra opdrættere. De talte om, hvordan det at købe en hund eller en kat fra en opdrætter eller en dyrehandel bidrager til den nuværende krise med overproduktion, hvor utallige hunde og katte sidder i internaterne og venter på at finde kærlige hjem, mens opdrætterne fortsætter med at producere flere hvalpe og killinger for profittens skyld.”

The Book nævner ikke noget om, at Gud gav Adam og Eva tøj af skind efter syndefaldet (1. Mos. 3). Også levitternes offertjeneste er udeladt. Derimod nævnes profetien i Esajas 11,6-9 som et bevis for, at der i Guds rige kun findes vegansk mad. ”At bruge dyr til mad, tøj, eksperimenter og underholdning forudsætter vold og død,” hævder PETA.

”Blasfemiske tåber”

Flere kristne har kritiseret PETA’s “veganske bibel” på sociale medier. Nogle mener, at man bør sagsøge organisationen, mens andre beskriver aktivisterne som “blasfemiske tåber”, skriver Premier. PETA har erklæret, at de vil opfordre kristne til at skabe overensstemmelse mellem ord og handling ved at leve som veganere. De udtaler også, at idéen om at omskrive Bibelen skyldes et ønske fra kristne i NGO’en, skriver The Christian Post.

Men man kan ikke omskrive Bibelen på denne revisionistiske måde og samtidig kalde det en bibel, fastslår Darrell L. Bock, der er seniorforsker i Ny Testamente ved Dallas Theological Seminary. “.. det skaber noget, der ikke længere er Bibelen. Og det er bedrageri at påberåbe sig guddommelig sanktion, når man skaber Gud i sit eget billede.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Darell L. Bock kritiserer også PETA’s tale om menneskers undertrykkelse af dyr: “Undertrykkelse er noget, mennesker kan gøre mod hinanden. At bruge det sådan forfladiger forskellene i skabelsen, så det forvrænger det guddommelige design.”