’Nigerias kristne får løn som forskyldt’

Hveranden time dræbes en kristen i Nigeria for sin tro. Men det bekymrer ikke i USA.

Seks kristne blev dræbt den 25. april i landsbyen Farin Lamba i Plateau State. Foto: Ron Thomas/ Morning Star News.

I løbet af første uge af april blev 135 kristne i Nigeria dræbt af militante fulanier. Søndag den 7. maj blev en kirke i Kaduna angrebet af en gruppe, som dræbte en og kidnappede mindst 40, skriver Open Doors. Men volden skyldes ifølge USA’s regering bare de nigerianske kristnes retorik mod fulanierne.

Det skriver Revelation Media med henvisning til en ny rapport fra United States Commission on International Religious Freedom (USCIRF). USA har ikke bare udeladt Nigeria fra listen over ”bekymringslande” (Countries of Particular Concern), men giver nu åbenlyst de kristne skylden for den voldsomme forfølgelse, der rammer dem.

I USCIRF-rapporten hedder det nemlig, at fulaniernes angreb mod de kristne bare er ”gengældelse”. De kristne skulle nemlig have ”dæmoniseret” fulanierne med deres retorik. Ifølge USCIRF har kristne i Nigeria spredt negative rygter og fortællinger om fulanierne, så de af den grund har gjort sig fortjent til hævnaktioner.

I rapporten “Abuses Against Fulani Muslim Civilians,” som USCIRF udgav i april, fordømmes den retorik, de kristne angiveligt har skabt for at ”dæmonisere fulani-muslimer”. De militante angribere er altså bare ofre, der angriber de kristne som hævn for smædekampagnen.

Hveranden time dræbes en kristen i Nigeria

RM Revelation Media opfordrer derfor sine læsere til at underskrive en protest mod USCIRF’s nye rapport. ”Sidste år fjernede præsident Biden Nigeria fra liste over religiøst forfulgte. Samme år dræbte islamiske terrorister, militante og andre ekstremister 4.650 kristne i Nigeria! Det er ikke rimeligt, at Amerika lader disse kristne i stikken. Vi bør stoppe myrderierne.

Du kan hjælpe ved at underskrive vores brev med kravet om, at præsident Joe Biden igen sætter Nigeria på listen over Countries of Particular Concern,” skriver RM Revelations Medias på hjemmesiden. Videre hedder det:

”Hveranden time bliver en kristen i Nigeria dræbt for sin tro på Kristus. Samtidig udtaler vores regering, at det er deres egen skyld. Ved at nægte Nigeria en plads på CPC-listen for andet år i træk og ved at give de kristne skylden for deres egen forfølgelse styrker USA’s regering bare angriberne. Samtidig fjerner man presset mod Nigerias regering om at beskytte landets kristne indbyggere.”

Radikaliserede hyrder

En række organisationer følger situationen for de kristne i Nigeria og fortæller mere nuanceret om baggrunden. Mange politikere fremstiller konflikten mellem muslimske fulanihyrder og kristne landsbyboere som en strid om græsningsarealer. Det er dog ikke alle fulanier, men derimod nogle islamistiske grupper, som går målrettet efter at dræbe og kidnappe kristne og brænde deres huse og kirker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Morning Star News skriver om et angreb den 16.-19. april, hvor 12 blev dræbt i kristne landsbyer i det centrale Nigeria. En af indbyggerne, Chorio Musa, omtalte i en sms til Morning Star News angriberne som ”fulaniterrorister”:

“Ofrene blev slagtet som dyr, og nogle af indbyggerne er stadig savnet. Over 50 huse er blevet nedbrændt, og fødevarer og afgrøder blev også brændt til aske.”