Kristuskransens opfinder, Martin Lönnebo, er død

Den svenske biskop var ’den mest lærde og den enkleste af de enkle’.

Martin Lönnebo.

Den kendte svenske biskop, forfatter og sjælesørger Martin Lönnebo døde den 26. april, 93 år gammel.

Blandt de mest kendte af Martin Lönnebos bøger er ’Kristendomens återkomst’, ’Religionens fem språk’ og bogen om ’Kristuskransen’, som også findes på dansk. Kristuskransen er et armbånd med 18 glasperler, som hver især udtrykker centrale aspekter ved kristendommen.

Præster mindes Lönnebo

Den svenske pastor og forfatter Tomas Sjödin, som var en nær ven af Martin Lönnebo, skrev ifølge Dagen.no om den afdøde kirkeleder:

Kristuskransen

”For mig var Martin et forbillede, men også en nær ven. Og jeg tror, der er mange, som føler netop dette – at han var en ven. Det er virkelig en gudgiven egenskab.”

Også den svenske forfatter og ”pinse-munk” Peter Halldorf har skrevet et mindeord om Lönnebo i Dagens.se, hvor han kalder ”bondesønnen Martin Lönnebo” en af Nordens mest respekterede og elskede sjælesørgere i moderne tid.

”Som den mest lærde blandt de lærde og den enkleste af de enkle, talte han lige frit med antikkens filosoffer, middelalderens mystikere, bønderne i sit eget hjemdistrikt og folket i moderne tid. Altid med samme blanding af leg og alvor; hele tiden forankret i en dyb kærlighed til evangelierne,” skrev Peter Halldorf.