Mandag efter kroningen blev ’Store Hjælpedag’

Flere trossamfund i UK deltog i ’Big Help Out’ på fridagen efter Kong Charles III’s kroning.

Lørdag den 6. maj kronede ærkebiskop Justin Welby Charles III i Westminster Abbey. Mandag stod ærkebiskoppen sammen med ledere fra andre trossamfund i London og delte mad ud for NGO’en ”The Passage”, som arbejder blandt hjemløse.

Lørdag stod ærkebiskoppen i stiveste skrud og forretede kroningen i Westminster Abbey. Mandag deltog han sammen med mange andre kirkeledere i frivilligt arbejde til gavn for lokalsamfundet.

Mange kirker i Storbritannien brugte nemlig fridagen efter kroningen til at deltage i projekt The Big Help Out, som blev organiseret af en række velgørende organisationer, skriver Christian Today.

Store Hjælpedag

Foruden ærkebiskoppen af ​​Canterbury, Justin Welby, der ledede lørdagens kroning, deltog også kardinal Vincent Nichols, lederen af ​​den katolske kirke i England og Wales, samt kommissær Anthony Cotterill fra Frelsens Hær i The Big Help Out. Tusinder af frivillige var desuden med til at samle affald, udføre havearbejde, lufte hunde eller hjælpe med maduddeling fra de velgørende organisationer.

Kirken i arbejdstøjet

Kirkerne deltog også på kreative måder. Fx holdt man i St. Helen’s Abingdon informationsmøder om klokkeringning, orgelspil og sang i koret. Der var også tilbud om kaffe og kage, kreative aktiviteter for børn og rundvisninger i kirken. I Lancaster gik Hope Church og Church on the Marsh sammen om at rense gaderne med udstyr leveret af byrådet. Folk smøgede også ærmerne op for at male, reparere og klippe hække i lokalområdet.

I All Saints Church, Alburgh, kunne frivillige hjælpe med at rense og reparere møbler på kirkegården. Og i Derby Cathedral var der smagsprøver på, hvordan de lokale kan deltage i det frivillige arbejde.

Under ”The Big Help Out” kunne frivillige være med til at indsamle affald, lave havearbejde mmm.

Kaldet til at tjene

The Big Help Out var inspireret af temaet for kongens kroning: ’Kaldet til at tjene’. Ærkebiskop Justin Welby understregede, at netop det at hjælpe andre var et ”nøgletema” for kroningsweekenden. ”Når vi fejrer kroningen, opfordrer jeg med glæde alle til at hjælpe på alle mulige kreative måder,” sagde han.

”Jeg beder til, at vi benytter lejligheden til at komme sammen, støtte dem omkring os og forene vores lokalsamfund. Lad os bygge en arv af kærlighed til hinanden,” opfordrede han. Også Kardinal Nichols udtalte sig ifølge Christian Today under Big Help Out og sagde:

”Jesus kom også selv til verden, ikke for at blive tjent, men for at tjene. Sammen kan vi skabe en reel forandring til det bedre.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: