Nigeria: Pastor og 134 andre kristne dræbt i påskeugen

– Pastor Yakubu Shuaibu fra Church of the Brethren in Nigeria blev offer for islamister fra ISWAP, fortæller en kirkeleder.

Islamister dræbte pastor Yakubu Shuaibu fra det nordøstlige Nigeria den 4. april. I løbet af første uge af april har terrorister dræbt yderligere 134 kristne i landets mellembælte.

Det skriver Morning Star News. Pastor Yakubu Shuaibu fra Church of the Brethren in Nigeria (EYN) blev dræbt af terrorister tilknyttet Islamic State West Africa Province (ISWAP). Terroristerne brød ind i huset om natten den 4. april, hvor de også skød og sårede præstens gravide hustru, fortalte Salamatu Billi, som er kirkeleder i EYN. Kirkelederen har oplyst, at pastor Shuaibu blev begravet i hans hjemby Dzangwala i Gombi County, Adamawa state.

“Vær med til at bede om god bedring for hustruen og for Guds trøst til hele familien,” opfordrer Salamatu Billi. Han tilføjer, at islamister i de farlige områder Borne og Adamawa ”går målrettet efter at dræbe kristne, især præster og kirkeledere. Dette er den tredje EYN-pastor, som terroristerne har dræbt med koldt blod i løbet af kort tid.”

Samtidig med angrebet mod pastor Shuaibu havde ISWAP også angrebet flere landsbyer, ødelagt de kristne huse og stjålet madvarer, oplyste en af beboerne, Josephine Joseph, ifølge Morning Star News.

”Fulani-hyrder” dræbte 134 kristne på en uge

Guvernør Samuel Ortom har udsendt en pressemeddelelse om hyrdernes angreb og drab på de 134 kristne i Benue.

I Benue State har fulanihyrder dræbt 134 kristne mellem 2. og 10. april, dvs. mellem Palmesøndag og 2. Påskedag. Det oplyste Benues guvernør Samuel Ortom i en pressemeddelelse. “I løbet af en uge er 134 kristne blevet dræbt af hyrder. Yderligere er 18 af de 23 lokalregerings-områder i delstaten blevet plyndret i hyrdeangreb, og de fleste kristne i disse områder er fordrevne,” skrev guvernøren.

– De bevæbnede fulanihyrder har angrebet vore kristne lokalområder i årevis. Men nu går der næsten ikke en dag uden nye angreb, udtaler pastor Dominic Anza, som er bosat i Kwande County i det sydøstlige Nigeria. De kristne, hvis landsbyer bliver angrebet, er fortrinsvis medlemmer af NKST (Universal Reformed Christian Church), den romersk-katolske kirke, metodistkirken samt pinsekirker. Mange huse og kirker er blevet brændt ned, og kvinder og børn er dræbt i de områder, hvor hyrderne har taget magten. Samtidig er tusinder af kristne flygtet til lejre, hvor de heller ikke er sikre mod angreb, oplyser Dominic Anza.

Ikke alle muslimer er radikaliserede

”Der findes millioner af overvejende muslimske fulanier i Nigeria og i Sahel-regionen, og hundreder af de muslimske fulani-klaner er ikke ekstremistiske. Men nogle fulanier har tilsluttet sig radikal islamistisk ideologi,” skriver UK’s All-Party Parliamentary Group for International Freedom or Belief (APPG) for nylig i en rapport.

“De tilslutter sig en strategi, der svarer til Boko Harams og ISWAP’s, og de viser tydeligt, at de har til hensigt at gå målrettet efter kristne og tydelige symboler for kristen identitet,” hedder det i APPG’s rapport. Kristne ledere i Nigeria har tidligere udtalt, at hyrderne angriber kristne områder i mellembæltet, fordi de ønsker at indføre islam i de kristne områder. De erkender også, at ørkenen breder sig, så det er blevet sværere for hyrderne at finde græsning til deres dyr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: