Oline bliver undervisningslektor på MF

Oline B. Kobbersmed bliver ansat på Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik.

Oline Bøndergaard Kobbersmed

Menighedsfakultetet ansætter fra 1. juni cand.theol. Oline Bøndergaard Kobbersmed som undervisningslektor i en 20% stilling.

Oline B. Kobbersmed (44) skal dels arbejde i MF’s Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik, dels undervise i kateketik/religionspædagogik. Menighedsfakultetet har nemlig et ønske om at styrke dåbsoplæringen for alle aldersgrupper. Samtidig skal ansættelsen øge lærerbemandingen på MF, som til sommer reduceres i forbindelse med to lektorers pensionering.

Primære opgaver

Om den nye undervisningslektors opgaver skriver MF i en pressemeddelelse, at hun skal: ”Udvikle og udbyde religionspædagogiske kurser for præster, kirke- og kulturmedarbejdere samt ansatte i kirkelige organisationer, skoler og efterskoler. Projektkoordinering for konsortiet under Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik, samt forestå undervisning i kateketik.”

Bibelsk kristendom og sund pædagogik

Leder af Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik, professor Kurt E. Larsen udtaler:

”Der er meget brug for gedigen oplæring i den kristne tro. Opgaverne er ikke blevet mindre i vor tid med sårbare unge, med konvertitter og med almindelige danskere, der bare ved alt for lidt om Jesus og bibelhistorien. At forene sand bibelsk kristendom med en sund pædagogik kan være en udfordring. Det er derfor en stor glæde, at vi nu på Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik har ansat Oline Kobbersmed, der både er en dygtig teolog og erfaren underviser. Det er vores håb og forventning, at hun vil kunne inspirere kommende præster til den vigtige opgave i konfirmandstuen og også, at hun ud over landet vil kunne være til hjælp fx for dem, der underviser i sogne og kirkelige organisationer, på skoler og efterskoler.”

Gæstelærer i ti år

Oline B. Kobbersmed er godt kendt med Menighedsfakultetet fra sin studietid og har de sidste ti år været gæstelærer i kateketik. På sit CV har Olines desuden erfaringer fra en lang række kirkelige organisationer, da hun har været:

– Hjælpesekretær i Kristeligt Forbund for Studerende.
– Redaktionsassistent på religion.dk og kristendom.dk 2008-2010
– Ansat og udsendt af Promissio til undervisning i Etiopien 2010-2011
– Kateket (vikar), Christianskirken, Aarhus 2011-2012
– Kirke-og diakonimedarbejder, Sct. Michaelis Kirke, Fredericia siden 2012, arbejder med bl.a. børn, pararbejde, ældre, besøgstjeneste og migrantarbejde
– Timelærer på Menighedsfakultetet siden 2013 i kateketik, efteruddannelsen ”Børnenes kirke” samt lektioner i Praktisk Teologi
– Skribent, underviser, fortæller, forkynder og har bl.a. undervist på Børkop Højskole, Teologi for Lægfolk samt 3K på Diakonhøjskolen

I den nye stilling bliver Oline B. Kobbersmed kollega til Kurt E. Larsen og Michael M. Thunbo i Center for Praktisk Teologi og Religionspædagogik samt i Menighedsfakultetets lærerkollegium, oplyser MF.


Artiklen fortsætter efter annoncen: