Sommerens stævner har stort udbud af talere fra ind- og udland

Snart er sommeren over os, og dermed er det også tid til at se på de mange muligheder for at tage på bibelstævner og camps. I både Mariager og Horsens er der fokus på det kristne fællesskab i temaer som ’Sammen om’ og ’Sammen - Enhed i Kristus’.

Dr. Amy Orr-Ewing er en international forfatter, foredragsholder og teolog – hun gæster Sommeroase

Igen i år har dansk kirkeliv arrangeret stævner i sommerferien. De største arrangører er Dansk Oase, Indre Mission, Mosaik Kirkenetværk, Apostolsk Kirke samt Baptistkirken og Evangelisk Frikirke, som holder et fælles stævne.

Dansk Oases Sommeroase

Sommeroase finder sted fra 15. til 22. juli. Temaet er: Sammen – Enhed i Kristus På lejren kan man opleve aktiviteter, inspirerende undervisning, tid til fordybelse og lovsang. Der er flere forskellige talere på stævnet, som alle har fået temaer, som handler om at være sammen på forskellige måder.

Hovedtaler er Dr. Amy Orr-Ewing. Hun er en international forfatter, foredragsholder og teolog, der adresserer vore dages dybe spørgsmål med meningsfulde svar, der findes i den kristne tro. Hun er forfatter til flere bøger, herunder Where is God in All the Suffering? (Hvor er Gud i al lidelsen) ’ og bestselleren ’Why Trust The Bible?” (Hvorfor stole på Bibelen?). Amy holder bibeltimerne mandag til fredag.

Derudover vil den nye generalsekretær for Dansk Oase, Keld Dahlmann, undervise. Han har mange års erfaring med at varetage ledelsesopgaver i dansk kirkeliv og har særligt fokus på at støtte og udvikle menighederne i Oasebevægelsen og deres indbyrdes netværk. Han er cand. theol. og har siden 2002 været præst i Aarhus Valgmenighed som bl.a. daglig leder og senest international præst.

Keld taler lørdag aften om: Sammen – enhed i Kristus. Man kan også møde Michael Wandt Laursen, som er generalsekretær for Frikirkenet, Charlotte Rørth, som står bag bogen ”Jeg mødte Jesus” og Andrew Brunson, som har siddet i fængsel på grund af sin tro. Derudover er der flere talere i løbet af ugen, og man kan læse mere om disse på sommeroases hjemmeside: sommeroase.dk

Sommercamp Mosaik

Mosaiks sommercamp i Mariager finder sted fra 8. til 14. juli. Årets tema er ”Sammen om”. Om baggrunden for årets tema oplyser arrangørerne:

Dave og Abs Niblock er ledende præster i North Church i Leeds. (billede fra Life Churchs hjemmeside) gæster sommercamp Mariager

”Vi har brug for hinanden. Mosaik er en samling af menigheder, som ikke er ens eller nødvendigvis ligner hinanden. Vi har forskellige måder at gøre tingene på, vi er forskellige mennesker, vi rummer forskellige kulturer og historier, men alligevel er vi ”sammen om” det hele og har brug for hinanden. Bibelen taler gentagende gange om at stå og holde sammen i enhed, og på Sommercamp vil vi dykke ned i dette spændende emne, og hvordan vi finder enhedens styrke midt i forskellighed. Hver dag i camp-ugen vil have sit eget dagstema, som udspringer af ”Sammen om”.”

Gæstetalere i Mariager er Dave og Abs Niblock, som er ledende præster i North Church i Leeds. Dave og Abs har begge et stort hjerte for at bygge kirke, og de elsker at række ud til mennesker og formidle håb og tro. De gæster campen onsdag og torsdag. Læs mere på sommercamp.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sommercamp Kolding

Apostolsk Kirkes sommercamp finder sted fra 1. til 7. Juli. Årets tema er: En tro, der vil noget. De beskriver baggrunden for temaet sådan: Vores tema for 2023 er en tro, der vil noget. ”Enkel tro” centrerede os om kernen og fundamentet i vores tro – et stærkt fokus på Kristus, korset og kraften i troen. Mødet med det enkle opflammer vores tro og kalder os til respons.

Mark og Jemima Varughese er stiftere og ledere af Kingdomcity – en moderne bevægelse af kirker, der på ganske få år har plantet kirker udover hele Jorden. De gæster Kolding stævnet

Det udfordrer os til en respons. Det fordrer, at vi forbliver sultne og tørstige efter mere og at vokse i vores tro. Det udfordrer os til at sætte alt ind på, at vores tro bliver en tro, der vil noget. Apostlen Peter (2. Peter 1:5) udfordrer os til at udbygge troen og føje til, så troen bliver stærk og hjælper os i den tjeneste og det kald, Gud giver os alle.

Gæstetalere på årets camp er Amima og Mark Varughese, som er stiftere og ledere af Kingdomcity – en moderne bevægelse af kirker, der på ganske få år har plantet kirker udover hele Jorden. De gæster camp’en fra tirsdag til torsdag aften.
Læs mere på staevne.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sommerstævne Lindenborg

Baptistkirken og Evangelisk Frikirke (tidligere Missionsforbundet) holder deres fælles sommerstævne fra 16. til 22. juli, og deres tema er ”Sendt”. Om dette tema siger arrangørerne:

”Vi vil inspirere mennesker til at se sig selv som sendt af Gud, der hvor den enkelte er i hverdagen. Derfor er vi i stævneteamet kommet frem til, at årets tema skal være et eneste ord: ”Sendt…”. Det at være sendt af Gud går som en rød tråd gennem hele Bibelen. Gud sendte helt almindelige mennesker som Abraham, Moses, Esther, Esajas, Maria, Peter, Filip, Paulus, Føbe og mange andre. Gud sender fortsat mennesker til tjeneste for ham og hans rige og til gavn og glæde for medmennesker. At være en efterfølger af Jesus, der af Faderen var sendt ind i verden, indebærer, at vi også sendes ind i den verden, som er vores. Derfor sætter vi på stævnet fokus på det at være mennesker, der er sendt af Gud.”

Den amerikanske præst Andrew Brunson sad fængslet i Tyrkiet i 2 år som gidsel i et politisk spil mellem Tyrkiet og USA, før han endelig blev sat fri. Foruden Sommeroase og Lindenborg gæster han og hans hustru Norine også Plus Oase i Odder i uge 27.

Den første gæstetaler er John McGinley, kirkeplanter fra Myriad, The Gregory Centre for Church Multiplication i Storbritannien. Han er gift med Bridget, far til to voksne døtre, og så har han har sæsonkort til Leicester City FC (selv om han i al hemmelighed er livslang fan af Liverpool…). Andrew Brunson, som er med på Sommeroase, gæster også dette stævne, og derudover vil man kunne møde Ruth Cilwik og Michael Frost på den store scene om aftenen. Stævnet holdes på Efterskolen Lindenborg vest for Roskilde.

Indre missions Bibelcamping(er)

Indre Mission holder en del bibelcamps i løbet af sommeren, primært på Mørkholt Strand Camping. Nogle af dem er nævnt i oversigten på side 12. Det ikke er muligt at nævne dem alle her i avisen, men vil man vide mere, kan man finde information på hjemmesiden indremission.dk/bibelcamping/ og orientere sig, så man ikke går glip af noget. Du kan læse mere om Indre Mission og bibelcamping på Mørkholt i næste uge, ligesom der også følger flere omtaler af sommerens mange lejr-tilbud i de kommende uger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: