Tidligere generalsekretær for BDM, Erik Haahr Baun, 75 år

Erik Baun arbejder stadig på deltid for BDM i Christiansfeld, hvor han står for import og salg af ca. 50.000 Herrnhut-stjerner om året.

Pastor Erik Baun, der var generalsekretær for Brødremenighedens Danske Mission i årene 2007-2014, kunne den 2. maj fejre sin 75 års fødselsdag.

Erik Baun, der blev født i 1948 i Odense, blev cand. theol. i 1980 og samme år ansat som missionssekretær i BDM. Fra 1986-1992 var han lærer på Børkop Bibelskole, hvorefter han blev generalsekretær i Bibellæser-Ringen fra 1992-2007. Herefter blev han generalsekretær i BDM frem til sin pensionering i 2014. Som pensionist arbejder Erik Baun stadig på deltid som frivillig i BDM, hvor han har ansvar for import og salg af Brødremenighedens adventsstjerner.

De såkaldte Herrnhuterstjerner, som bliver stadig mere populære, fremstilles i den tyske Brødremenighedsby Herrnhut i Sachsen, hvor produktionen har fundet sted siden 1894. Salget af stjernerne er med til at finansiere udsendelse af missionærer og støtte til kirker og sundhedsprojekter i bl.a. Albanien, Vestbredden i Israel, Tanzania og DR Congo. Erik Baun har siden 1972 været gift med Astrid Baun, der også er teolog, og de bor i Børkop. Sammen har de fire børn og to børnebørn.