Vor tids C.S. Lewis? en forkynder af Guds nåde er død

Den kendte bymissionær, apologet og forfatter Timothy Keller blev 72 år.

Timothy J. Keller (1950-2023) forkyndte ud fra devisen: ”Vær tro mod bibelteksten, forkynd altid Kristus, byg bro til kulturen og tal til hjertet!”

Den kendte presbyterianske præst, apologet og forfatter Timothy James Keller døde den 19. maj efter tre års kamp mod kræft i bugspytkirtlen.

Tim Keller havde oprindeligt luthersk baggrund, men blev senere præget af neo-calvinismen. Sammen med hustruen Kathy grundlagde Tim Keller i 1989 Redeemer Presbyterian Church i New York City. Denne menighed blev en dynamisk missionsstation i en dybt sekulær kultur, skriver Dagen.no.

Forkynder af Guds nåde

Som prædikant talte Tim Keller ofte om aktuelle og samfundsrelevante emner med en tydelig sjælesørgerisk vinkel. I hans prædikenlære hed det: ”Vær tro mod bibelteksten, forkynd altid Kristus, byg bro til kulturen og tal til hjertet!” På en helt særlig måde forstod Keller at formidle evangeliet om Guds ufortjente nåde mod syndere i Jesus Kristus.

I en af sine mange bøger skriver han:

”Det kristne evangelium er, at jeg er så ufuldkommen, at Jesus måtte dø for mig. Men samtidig er jeg så elsket og værdsat, at Jesus med glæde ville dø for mig. Dette skaber en dyb ydmyghed og en dyb tillid på én og samme tid. Det underminerer både brovten og flæberi. Jeg kan ikke føle mig overlegen over for nogen, men jeg behøver heller ikke at hævde mig overfor nogen. Jeg tænker ikke mere eller mindre om mig selv. Men derimod tænker jeg mindre på mig selv.” (Fra bestselleren The Reason for God: Belief in an Age of Skepticism)

Bymissionær

Keller havde et stærkt diakonalt samfundsengagement, og det var sammen med hans intellektuelle forsvar for troen noget, der gjorde indtryk på unge sekulære skeptikere. Gennem en håndbog og netværket Redeemer City to City har den dygtige formidler også været med til at præge storbymission verden over. I modsætning til mange evangelikale i USA nægtede han i sin tid at vælge side for Donald Trump.

Han udtalte også flere gange, at der ikke bør opstå splittelse mellem kirker og kristne på grund af forskellige politiske opfattelser.

Stort forfatterskab

Kellers bøger er solgt i mere end 3 millioner eksemplarer verden over, og flere af dem er med på New York Times’ bestsellerliste, blandt andre The Reason for God (2008), The Prodigal God (2008) og Prayer (2014). The Generous God (2009), og Center-Church: the gospel in the middle of your city (2014). Over ni af Kellers bøger er desuden oversat til dansk, blandt andre ”Bøn”, ”Det meningsfulde ægteskab”(udsolgt), ”Ikke alt der glimrer er Gud” og ”Kongen”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Klar til at møde Jesus

”Jeg er taknemmelig for den tid, Gud har givet mig, men jeg er klar til at se Jesus. Jeg kan ikke vente med at se Jesus,” udtalte Tim Keller ifølge sønnen Michael Keller kort før sin død. Timothy Keller efterlader sig hustruen Kathy, tre sønner, svigerdøtre og syv børnebørn.