900.000 mindet i Abortmindelunden

I Abortmindelunden i Vedersø markerede Retten til Liv den fri aborts 50-års jubilæum med ophængning af 900 stålblade i træerne.

Foreningen Retten til Liv mindedes de børn, der har mistet livet gennem 50 år med fri abort, ved et arrangement i Abortmindelunden i Vedersø søndag den 18. juni med ophængning af 900 stålblade i træerne.

Retten til Liv har ophængt ét stålblad i Abortmindelunden i Vedersø for hver tusind ufødte, som har mistet livet på grund af fri abort siden 18. juni 1973.

Personer fra foreningens bagland brugte et par timer på at ophænge 900 symbolske stålblade i mindelundens centralt placerede bøgetræer. De 900 stålblade repræsenterer de 900.000 ufødte, der er blevet prisgivet af det danske folkestyre, skriver Retten til Liv i en pressemeddelelse.

Sorgmarkering

Ved en afsluttende sorgmarkering gik flaget på halv, og der blev oplæst breve fra kvinder, der sørger over helt konkrete børn blandt disse uendeligt mange aborter. Derefter blev der afholdt et minuts stilhed for disse ofre. Men som det blev sagt: ”Hvis vi skulle afholde bare ét sekunds stilhed for alle disse dræbte ufødte, så skulle vi stå her i 10 dage og 10 timer.”

Hvis vi skulle afholde bare ét sekunds stilhed
for alle disse dræbte ufødte,
så skulle vi stå her i 10 dage og 10 timer.

Oplæsning af minifest

Efter det ene minuts stilhed blev et manifest oplæst, som knytter til ved de symbolske blade:

landssekretær Ellen Højlund Wibe i færd med ophængningen.

900 TUSINDE LIV
der brutalt blev afbrudt, kort efter de var blevet til
900 TUSINDE MENNESKER
der blev nægtet adgang til vores fællesskab
900 TUSINDE SMÅ MEDBORGERE
der blev prisgivet af det danske folkestyre gennem 50 år med legal abort
900 BLADE AF STÅL
for at markere, at ingen af disse 900 tusinde små må blive glemt
900 BLADE MÆRKET AF RUST
i sorg over, at ingen greb ind og gav den gravide mor en anden mulighed
900 BLADE VAJENDE I VINDEN

i håbet om, at det danske folk må besinde sig og på ny give fuld retsbeskyttelse til alle medborgere fra undfangelse til naturlig død. Tidspunktet for markeringen faldt i samme uge, som da dronning Margrethe den 13. juni for 50 år siden underskrev loven om den fri abort. Loven blev vedtaget i Folketinget den 24. maj og kunne med dronningens underskrift træde i kraft den 1. oktober, oplyser landssekretær Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv.