Et møde i øjenhøjde

Hvordan skal vi præsentere Jesus for ungdomsgenerationen? Dette spørgsmål optager mange af os, og vi kan diskutere form og strategi i al uendelighed, men Camilla Quist har sammen med Lohse taget action og kommer nu med et godt bud på, hvordan man forklarer troen på Jesus på en relevant måde for unge, men andre kan også sagtens læse med. Jeg er efterskolelærer og har tre teenagedøtre, så jeg læste med stor interesse – og blev både inspireret, udfordret og opmuntret.

Mediet kan naturligvis diskuteres, for måske er en trykt bog ikke lige det mest populære medie for teenagere. Mine egne unge på hhv. 17 og 19 magtede slet ikke at åbne bogen trods faderlige opmuntringer. Når nu bogen er det medie, som Camilla Quist har valgt at bruge, så er det et meget godt et af slagsen! Forfatter og forlag præsenterer selv bogen således:“Jesus er ham, som gik på vandet, lavede vand til vin og døde på et kors for et par tusind år siden. Fint nok.

Men har han relevans i det 21. århundrede, i en helt almindelig hverdag med leverpostejmadder, studie og dårligt reality-tv? Til det svarer Camilla Quist et stort og fedt ja!” Så er vi i gang, og forfatteren forklarer, fortæller og beskriver, hvad troen går ud på, men allermest hvordan forfatteren selv har oplevet det at tro på Jesus. En af hendes vigtigste pointer er, at kristendom ikke er en religion, men en relation – til Jesus.

Hun skriver om glæder, sorger, kærlighed, sex, alkohol og troskriser. Personligt talte særligt afsnittene om Camilla Quists rejser til mig. For hvor er det nogle gange svært at rumme, at verden og en selv kan være så forskellige alt efter om man er på arbejde i Danmark eller med i et missionsprojekt i Indien.

Autentisk og ligefrem

Bogens styrke er forfatterens autenticitet og det ligefremme sprog. Målet om at tale i øjenhøjde er indfriet. Forfatteren giver af sig selv og er ærlig. Camilla Quist forklarer meget om, hvem hun er og ikke er. Jeg får sådan lyst til at have Camilla til ungdomsmedarbejder i min kirke eller ansætte hende på en efterskole!

Oplagt gaveidé

Har du lyst til en god og grundlæggende indføring i, hvad det vil sige at tro på Jesus, så køb denne bog. Kender du en, der bliver konfirmeret eller bare trænger til en gave, så er det en oplagt gaveide. Bag i bogen er der et godt bonusmateriale i form af en masse podcasts, playlister, bøger mm, så man kan få inspiration til sin egen vandring med Gud.

Jeg giver denne bog en god anbefaling og et ønske om al mulig medvind, for budskabet er vigtigt og indholdet relevant. Lad mig slutte et citat og et ønske fra bogen:

“Må du erfare, at manden med sandaler på er lige så ægte og levende som for 2000 år siden.
Må du erfare, at denne mand går ved siden af dig i dag og for altid.
Må du med denne bog møde Jesus i øjenhøjde. I din øjenhøjde.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Camilla Quist: Jesus i Øjenhøjde. 216 sider. 199,95.
Forlaget Lohse