Højnæskirken holdt afskeds-reception for Sven Straarup

Officer og frikirkepræst Sven Straarup har været engageret i Kristent Fællesskab siden 1981 og været deltidsansat siden 1991.

Pinsedag holdt frikirken Kristent Fællesskab afskedsreception for Sven Straarup i Højnæskirken i Rødovre.

Den nu 65-årige Sven Straarup er vokset op på Sri Lanka med en dansk far og australsk mor. Han gik i skole i Indien og Australien, før han kom til Danmark for at aftjene sin værnepligt i 1975. Han blev en bekendende kristen, mens han var i forsvaret og tog derefter til London for at studere teologi.

I 1981 kom han tilbage til Danmark for at tjene i Kristent Fællesskabs arbejde, mens han samtidig var fuldtidsansat i designfirmaet Menu A/S. I 1991 blev han deltidsansat af menigheden for at varetage ledelse, pastoralt arbejde og undervisning. Dette fortsætter han med i dag, samtidig med at han delvis arbejder for det danske Forsvar som reserveofficer.

Sven er gift med Joanna, og de har tre voksne børn og nu også børnebørn. I sin fritid kan Sven lide at løbe, være sammen med familie og venner, læse bøger og se en god film.

Holdt Alpha-kursus for danske soldater

I 2003 kunne Udfordringen fortælle, at ”officer og frikirkepræst, Sven Straarup, gav de danske soldater i Afghanistan et introduktionskursus til den kristne tro.”
Artiklen fortæller, at den dengang 45-årige Sven Straarup netop var vendt hjem fra Afghanistan, hvor han havde tjent som officer i den fredsbevarende styrke. Om sin dobbelt-rolle som både soldat og præst har han udtalt, at:

”I de ti bud står der på grundteksten: ”Du må ikke myrde”. Det gør vi heller ikke i det danske forsvar. Vi beskytter de værdier, vi har i vort land, ligesom et legeme bekæmper infektioner. Det er nødvendigt at beskytte sig selv mod bøller i en falden verden.”
I artiklen fra 2003/9, som er skrevet af Dorthe Stieper, hedder det:

”I sin egenskab af præst tilbød Sven Straarup også soldaterne et introduktions-kursus til den kristne tro. “Grundtanker om tilværelsen” havde han kaldt forløbet, der var bygget op over Alpha-konceptet. Feltpræsten var positiv overfor initiativet og deltog selv i de fem undervisnings-aftener. I alt deltog syv i gruppen.”