Kristne udsendelser sendes via Sydkorea til Nordkorea

Norea Mediemission støtter TWR’s radioudsendelser af programmet ”Dr. Luke” til gavn for borgere i Nordkorea.

Norea Mediemission har valgt at støtte radioprogrammer, som via den kristne tv-station Trans World Radio Korea skal nå ind i det lukkede Nordkorea.

På Noreas danske hjemmeside fortæller NGO’en om det særlige projekt, Dr. Luke, som nu skal produceres på koreansk til gavn for undergrundskirken i Nordkorea. ”Dr. Luke”, som er opkaldt efter apostlen Lukas, der var læge, findes allerede på engelsk, fransk, hindi, somali, spansk og swahili. Programmet blev oprindeligt skrevet af en praktiserende læge, Dr. Halbrook fra USA.

Det er tydeligt evangeliserende, men giver også brugbar viden om basal sundhed og almindelige sygdomme som forhøjet blodtryk, allergi, hjerteproblemer og meget andet, forklarer Norea Mediemission. Gennem bibeltekster, hvor Jesus demonstrerer sine helbredende kræfter, undervises der om, at mennesker har brug for lægedom til både legeme og sjæl.

”Programmet er blevet vel modtaget andre steder i verden, og vi har en stærk forventning om, at det samme vil være tilfældet i Nordkorea, hvor sundhedspleje og lægehjælp lader meget tilbage at ønske,” skriver Norea Mediemission på hjemmesiden.

”Dr. Luke” har 52 afsnit, som Trans World Radio Korea nu vil producere og udsende til Nordkorea en gang om ugen i et år. Der bor 26 millioner indbyggere i det lukkede land, hvor de ekstremt forfulgte kristne udgør mindre end 2 % af befolkningen.