Daglig bibellæsning giver mennesker trivsel og håb

Kristne, som læser i Bibelen, blomstrer på alle områder, fastslår American Bible Society.

Bibelselskabet The American Bible Society fastslår i sin nye rapport, at trofaste bibellæsere typisk ”blomstrer inden for alle områder af menneskelig erfaring.”

To ud af fem amerikanere læser i Bibelen mindst tre gange pr. år. Men tallet burde være højere, hvis man ser på de positive virkninger af bibellæsningen, som det fremgår af ABS’ nye State of the Bible 2023-rapport. Den nye rapport med titlen ”Flourishing and Hope” (trivsel og håb) bygger på svar fra over 2.700 amerikanske voksne.

Bibelen forvandler

”Vores forskning bekræfter noget, som millioner af kristne ved gennem personlig erfaring: At Bibelen har magten til at forvandle vores liv og gøre os lykkeligere, sundere og hele,” sagde John Farquhar Plake fra American Bible Society. Han tilføjer:

”Vi ser, at de kristne, der er helhjertede i troen, fuldt engagerede i Bibelen og som lader sig forvandle af dens budskab, blomstrer på alle områder af menneskelig erfaring.”

På spørgsmålet om grunden til, at folk læser i Bibelen, svarer 47% i ABS’ rapport: ”Det bringer mig nærmere Gud”. Næstvigtigste begrundelse er: ”Jeg har brug for visdom til at træffe vigtige beslutninger i livet”. Blandt de øvrige grunde angives Trøst; Lære om Gud; Hvordan jeg skal behandle andre; Fordi det er godt for mig og Ansvar for en bibelsestudiegruppe eller skole.

Undersøgelsen

Ifølge The Christian Post bruger forskningen et Human Flourishing Index til undersøgelsen af respondenternes lykke, tilfredshed, mentale og fysiske helbred, mening og formål, karakter og etik, økonomisk og materiel stabilitet samt tætte samfundsforhold.

’Kristne er lykkeligere’

I gennemsnit scorede de ”praktiserende kristne” 7,8 i de nævnte kategorier, mens ”ikke-praktiserende kristne” scorede 6,9 og ”ikke-kristne” scorede 6,7. ”Disse bibel-engagerede kristne oplever de samme strabadser som alle andre, men de oplever livets op- og nedture gennem et verdensbillede, formet af Bibelens budskab om håb,” siger Plake.

”Uanset omstændighederne er dem, der stoler på Gud og forbinder sig med ham gennem skriften, lykkeligere end dem, der endnu ikke har søgt Gud i hans ord.” På spørgsmålet om ’lykke og tilfredshed med livet’ fik praktiserende kristne en gennemsnitlig score på 7,8, mens ikke-praktiserende kristne fik 6,8 og ikke-kristne 6,5.

På spørgsmålet om ’mening og formål’ scorede praktiserende kristne i gennemsnit 8,1, mens ikke-praktiserende kristne og ikke-kristne kun fik henholdsvis 6,9 og 6,4. De respondenter, der scorede højest på indekset, havde bedt til Gud i de sidste syv dage. De oplyste også, at de var i stand til at tilgive, ligesom de var enige om, at Bibelen havde forvandlet deres liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibellæser-profiler i USA

De 40 % af amerikanerne, som læser i Bibelen mindst tre gange i året, fordeler sig efter forskellige kriterier:

Køn og civil stand:

Blandt kvinderne er 41% bibellæsere mod kun 36% af mændene. Blandt personer, som aldrig har været gift, læser kun 30% i Bibelen. Derimod læser hele 52% af de separerede i Bibelen.

Race og alder:

Blandt sorte amerikanere er der 57%, blandt asiater er der 27% og blandt hvide er der 35%, som læser Bibelen.
Brug af Bibelen vokser tilsyneladende med alderen, så blandt ældre mennesker læser 48% Bibelen mod kun 20% af Generation Z (årgangene fra 1995-2012).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirkeligt tilhørsforhold:

Blandt evangelikale er der 70% , blandt afroamerikanske protestanter er der 68% og blandt øvrige protestanter 46%, som læser Bibelen. Katolikkerne scorer lavest med 37%.