Tysk by forbyder NGO at vise store fotos af aborterede fostre

I Augsburg protesterede abortmodstandere mod et forbud mod at vise store billeder af aborterede børn. (Foto: Facebook, sundaysforlife)

Den tyske pro-life-organisation Sundays for Life må ifølge byrådet ikke vise store fotos af aborterede børn på gaden i den tyske by Augsburg.

Det skriver Christian Network Europe (CNE). Organisationen Sundays for Life havde ønsket at opsætte to billedvægge med billeder af ufødte børn, der er blevet aborteret, inklusive deres afskårne lemmer og organer. Men det har byens ledelse forbudt. Byrådsmedlem Frank Pintsch har oplyst, at organisationen kun må vise billeder, så længe de ikke er større end A4-format.

Større billeder ville kunne true den offentlige sikkerhed og skade børns mentale sundhed, mener han.
Beslutningen kom ifølge CNE fra byrådet selv, da ingen har klaget over kampagnen til politiet eller til kommunens tilsynskontor. Byrådets beslutning bakkes op af den bayerske forvaltningsdomstol, som fastslår, at ingen gruppe har ubegrænset ret til selvbestemmelse.

Sundays for Life klager over beslutning

Organisationen Sundays for Life mener dog, at forbuddet er en begrænsning af ytrings- og forsamlingsfriheden, og de vil klage over afgørelsen. NGO’en påpeger, at den altid sætter advarselsskilte inden for 100 meter fra stedet for demonstrationen, så folk advares om “mulig forstyrrelse”. Den administrerende direktør, Andreas Düren, peger på, at det ikke bare er tilladt, men endda påkrævet af staten, at have meget grafiske advarselsbilleder på cigaretpakker, selv når de ligger synlige i supermarkeder.

I forbindelse med sin næste aktion vil Sundays for Life placere billedvæggene som før. Dog vil de tildække de grafiske billeder. Ved at omgå forbuddet på en kreativ måde håber NGO’en at kunne få flere positive diskussioner med forbipasserende, skriver CNE.