Frikirken Nu har 10 års jubilæum

I Frikirken Nu synger man for det meste uden musikledsagelse, så billedet her er atypisk, fortæller Jytte Nielsen fra lederteamet.

Til september har den lille københavnske kirke Frikirken Nu eksisteret i 10 år som selvstændig kirke med gudstjenester tre søndage om måneden samt bedemøder.

”Vores primære kaldelse er at søge ind i Gud Faders nærvær gennem lovsang, tilbedelse af Jesus Kristus og undervisning. Vi er ikke mange i antal, men vi erfarer Guds nærvær, når vi søger ham. Som noget helt særligt bruger vi ikke instrumenter i lovsangen, men synger a capella,” udtaler Jytte Nielsen, som er en del af kirkens lederteam.

Hvorfor har I valgt ikke at bruge instrumenter i forbindelse med lovsang?

– Det var ikke et bevidst valg fra starten at undlade instrumenter. Men der var ikke nogen, der kunne spille et instrument. Og der er heller ikke tilføjet nogen i de 10 år. Så vi tror, at det er Guds plan for os – indtil videre – at synge a cappella. Det gør bl.a., at alle synger med – med fuld kraft, hvor man nogle gange ellers kan ”gemme sig lidt” bag musikken.

Holder I dåb og nadver?

– Vi holder nadver og vil gerne holde dåb, når det bliver aktuelt. Vi er en fast flok på 10 medlemmer p.t., som ikke er medlemmer i andre kirker, så vi er på størrelse med en huskirke. Vi oplever jævnligt, at gæster kommer forbi og er med til gudstjenester et par gange, forklarer Jytte Nielsen.

Hun tilføjer, at frikirken ikke har ansatte medarbejdere, så alt arbejdet foregår med frivillige kræfter. Frikirken Nu har ofte gæstetalere fra andre sammenhænge og søger bredt samarbejde med andre kirker. Desuden er kirken medlem af FrikirkeNet, hvor man også finder inspiration, blandt andet på den årlige lederkonference. Gudstjenesterne holdes i Frelsens Hærs lokaler på Valby Langgade 83. Det starter med kaffe kl. 15.30, herefter er der gudstjeneste fra kl 16.00 efterfulgt af spisning, forklarer Jytte Nielsen.