Hillsong-præst kendt uskyldig

Brian Houston har ved flere anledninger taget afstand til sin fars forbrydelser. Foto: Hillsong Church

Hillsong-kirkens grundlægger og tidligere leder, Brian Houston, blev for et år siden sigtet for at have undladt at anmelde sin fars misbrug af en mindreårig dreng i 1970’erne. Nu er han blevet frikendt ved en domstol i Sydney.

Brian Houston har hele tiden nægtet sig skyldig i anklagen og hævdet, at han ikke kendte til sin fars seksuelle misbrug af en dengang syvårig dreng. Offeret havde fortalt Brian Houston om overgrebene i 1999, hvorefter Frank Houston selv havde indrømmet det over for sønnen. Dommeren begrundede frikendelsen med, at Brian Houston havde haft ”rimelig grund” til ikke at anmelde voldtægterne, som den skadelidte selv – ifølge Brian Houston – ikke havde ønsket meldt til politiet.

Samtidig påpegede dommeren, at Brian Houston flere gange har talt offentligt om sin fars handlinger og beskrevet dem som seksuelt misbrug, også mens denne endnu var i live. Derfor fastslog dommeren, at Brian Houston ikke havde forsøgt at dække over sin fars handlinger, skriver Dagen.no.