Slips ligner kors!

Nu må afghanske mænd ikke længere bære slips ligesom vestlige mænd, for slipset danner et kors, hævder en Taliban-leder.

Terrorgruppen Taliban ønsker at forbyde brugen af slips i Afghanistan, fordi de er ‘korsets tegn’.

Det oplyser France24 ifølge Cvandaag. Terrorgruppen, der kom til magten i Afghanistan i 2021, har i denne uge forbudt den vestlige beklædningsdel gennem en udtalelse af Mohammed Hashim Shaheed Wror.

“Nogle gange, når jeg tager på hospitaler eller andre steder, bruger en afghansk læge eller ingeniør et slips. Islam er klar over det: Slipset er korset. Sharia befaler dig at bryde med det og forbyde det,” udtalte Hashim Shaheed Wror på tv.

Det er første gang siden magtovertagelsen i august 2021, at Taleban pålægger mænd en dresscode, selv om de fra starten krævede, at mænd lader skægget vokse. Derimod har kvinder nu i to år skullet tildække sig offentligt med en hijab. France24 nævner også, at næsten alle Taliban-embedsmænd bærer kjortel og har en turban på hovedet. Det blev mindre almindeligt at gå i afslappet tøj efter magtovertagelsen, selvom der stadig er fx nyhedsoplæsere, der bærer slips under tv-udsendelser, skriver Cvandaag.