Tak for klumme imod aktiv dødshjælp

Rita Aagaard

Kære Udfordringen,
Kære Jenis av Rana !

Mange, mange tak Jenis av Rana, fordi du har givet udtryk for din og Lægeforeningens ønske om IKKE at yde aktiv dødshjælp. Det er så utrolig uforståeligt for mig, at vores statsminister udtrykte sin positive indstilling til dette emne. Af hele mit hjerte, takker jeg for alt det meget væsentlige, du nævner i din Klumme.

Vi kan jo bare se på udviklingen af fri abort, som efter min mening ikke er så fri. Det, der beroliger mig ved læsning af din Klumme, er at der er uddannede mennesker, der ligesom mig mener, at det handler om, som du også skriver: ”At helbrede og altid lindre, så patienten får en værdig og smertefri død”. Selv er jeg kronisk syg med hjertesvigt og astma/kol. Har desværre en noget dysfunktionel forbindelse til familien.

Men det vigtige i situationen er, at Gud har draget mig ind til sig. Og derfor har jeg en åndelig familie i Jesus Kristus. Derfor takker jeg Gud for dig, som betaler en høj pris for dine meningers mod. Dermed er du et forbillede for mig og sikkert mange andre, som kan mangle mod til at stå fast på det, jeg/vi tror på. Fordi vi lever i en tid, hvor vi skal være årvågne og ikke bare følger med de verdslige strømninger.

Det påstås jo, at vi har ytringsfrihed! Som du skriver:”Lad os bede for læger og deres formand, at alles øjne må åbnes………………..og ønske det ufødte barn velkommen til det liv, som vi selv har fået lov at leve”. Og jeg tilføjer: Jeg beder om, når min time kommer, at være parat til at tage imod det, som Jesus selv har sagt: ”I min Faders Hus er der mange boliger”.

Og måske er denne stund meget hellig, som jeg nødig vil gå glip af. Guds fred og kærlighed til alle.