Vejle: Baptistkirke holder sin første gudstjeneste søndag

Baptistpræst Henrik Søndergaard

En nystartet baptist-kirke åbner på Islandsvej 5 i Vejle søndag den 20. August kl. 14.00.

– Vi mangler en baptistkirke i Trekantsområdet, fastslår kirkens formand, Jan Andreasen. Om kirkens grundlag forklarer han, at man vil tilbage til fundamentet: ”Vi vil gå meget op i at læse og snakke om, hvad der står i Bibelen via bibelundervisning og meget vigtigt: Hvad vi kan bruge det til i 2023. Der vil også starte et Alpha-kursus med mange deltagere, som ikke er personligt kristne endnu.”

Kirken har allerede holdt dobbelt dåb den 11. juni, hvor et medlem af menigheden åbnede sit hjem og inviterede til dåb i poolen. Fremover til baptistkirken holde gudstjeneste 2 gange om måneden, Alphakursus 2 gange om måneden, bibelgruppe 1-2 gange om måneden samt en filmaften med kristne film, hvor alle er velkomne.

Under samlingerne vil man synge både gamle lovsange og salmer ud fra menighedens eget lovsangs-hæfte. Jan Andreasen oplyser, at menighedens medlemmer hører under Baptistkirken Odense, som har valgt at blive modermenighed for Vejle Baptistkirke (VB). Odensemenigheden har hjulpet med GDPR-regler, skattefradrag, konto, hjemmeside og meget andet.

– Vi har haft dobbelt dåb allerede nu, inden vi er startet. Det var en god dag, fortæller Jan Andreasen, formand for Vejle Baptistkirke.

I april holdt VB en prøvegudstjeneste, hvor 31 personer deltog. Til indvielses-gudstjenesten den 20. august får menigheden besøg fra flere menigheder, BaptistKirkens ledelse og menighedsplanter-teamet.