Længe leve folk som Rasmus

Simon Thidemann. Ansvarshavende redaktør

Jeg er ret vild med folk som Rasmus, som du kan læse om her

Jeg kender ham ikke, jeg har aldrig mødt ham, og jeg har aldrig snakket med ham. Men jeg er vild med, at han – og med tiden også hans gode ven Jonathan – har brugt en utrolig masse timer på noget, som de ikke har planer om at blive hverken rige eller berømte af, men som de bare synes, der var brug for og mulighed for. Først handlede det om at indspille danske lovsange, men under corona udviklede det sig til også at indeholde en podcast, der udkommer fem dage om ugen med en kort andagt.

En mulighed for at få en stille stund. Som Rasmus selv har erfaret, kan det være svært at få brugt den tid med Gud, som man gerne vil, og det kan være svært at finde den stille stund. Derfor er idéen med Stille Stunder i al sin simpelhed helt genial. De bedste idéer er oftest de mest simple. I en tid, hvor god tid ofte er en mangelvare – på trods af at vi aldrig før har haft så mange hjælpemidler til at aflaste vores hverdag, men det er en anden snak – og hvor rigtig mange til gengæld er storforbrugere af at lytte til podcast i bilen, på cyklen, under madlavningen, på løbeturen, i haven og så videre, der er det intet mindre end helt simpelt genialt at tilbyde en stille stund i en podcast med tid til Gud, som er det Stille Stunder i bund og grund handler om.

At Stille Stunder så ovenikøbet er hjulpet godt på vej med gode tanker fra et meget varieret udvalg af prædikanter fra hele landet, der også tilbyder at dele ganske gratis ud af deres egen tid, gør kun det hele endnu bedre. Det er forøvrigt også nogle mennesker, jeg er ret vild med.

Hverdagen kan hurtigt blive fyldt op med dårlige nyheder, og man kan have perioder, hvor man stort set ikke kan se andet end bjælkerne i alle de andres øjne, men heldigvis er hverdagen også fuld af gode nyheder og gode mennesker, der, som man altid har gjort, finder nye måder at dele det kristne budskab på og taler lige ind der, hvor mennesker befinder sig.

Og eftersom Rasmus ovenikøbet er et relativt ungt menneske og endda langt fra er det eneste unge menneske med gode intentioner og initiativer og langt fra er den eneste, der bruger podcast-mediet til at dele det kristne budskab og kristne tanker – ja, så kan det da faktisk godt være, at verden måske alligevel ikke ender med at gå fuldstændig af lave.

Derfor er jeg vild med folk som Rasmus.