30-årig elektriker bliver IM-missionær

Kristian Fredsgaard Feldtmose bor sammen med hustruen, Anna-Kirstine, og deres lille søn i Randers.

1. september startede 30-årige Kristian Fredsgaard Feldtmoses ansættelse som missionær for Indre Mission i Region Midt. Forinden har han været elektriker og volontør i kirkeligt arbejde.

Indre Missions blad, Impuls, skriver: ”Hans rejse hertil begyndte for ti år siden på Børkop Højskole, hvor han oplevede et kald til at snakke med mennesker og dele tro og liv med dem.” Dette kald førte i første omgang til en volontørstilling i Brønderslev Kirke. Senere, da han havde fået både sit svendebrev som elektriker og to overbelastede knæ, søgte han tilbage til det kirkelige arbejde og blev volontør i SnakTro-teamet i Indre Mission.

Længtes efter at dele tro

Som elektriker havde Kristian Feldtmose følt, at der manglede en social vinkel på hans arbejdsliv. “En elektrikers arbejde er som regel et enmands arbejde, og det harmonerer ikke altid med min meget sociale personlighed,” fortæller han i Impuls.

“Jeg er enormt glad for mit fag og elsker at arbejde som håndværker, men jeg har lyst til igen at have et job, hvor jeg skal bruge mig selv på en anden måde, og hvor der mere er plads til mig som menneske.” Denne opfattelse delte Kristians hustru, Anna-Kirstine.

”Hun sagde tit, når jeg kom hjem fra mit arbejde, hvor jeg kørte rundt i hele landet og satte ladestandere op, at jeg snakkede ikke så meget om det, jeg lavede, men om alle de mennesker, jeg havde mødt,” siger Kristian Feldtmose til Impuls.

Ny overbelastning gjorde udslaget

Endnu en overbelastning gjorde, at Kristian Feldtmose begyndte at holde øje med ledige stillinger på Indre Missions hjemmeside. Og da muligheden for at blive missionær opstod, var han ikke sen til at ansøge.

”Jeg synes det er enormt spændende
at tage med Gud på arbejde og se, hvad der sker”

“Jeg synes, at det var rigtig sjovt at prøve at forkynde, da jeg kom i IMU, og da jeg var volontør, så det ville jeg gerne gøre noget mere i. Når jeg var rundt med Snak-Tro, fik jeg et indblik i Indre Mission. Jeg tænkte, at det var en arbejdsplads, hvor der ville være gode muligheder for, at jeg kunne udvikle mig som menneske,” forklarer Kristian Feldtmose, der har sine rødder i Strandby i Nordjylland og har brugt mange timer i byens missionshus.

I teltmedarbejdergruppen

Kristian Feldtmose nyder også at give en hjælpende hånd, hvor der er brug for det, og han skal være en del af teltmedarbejdergruppen i IM. “Jeg kan rigtig godt lide, at mit nye arbejde også har en praktisk vinkel,” siger den nye medarbejder, som er rigtig glad for, at han ikke er alene i tjenesten. “Jeg synes det er enormt spændende at tage med Gud på arbejde og se, hvad der sker,” fastslår den nye missionær i Region Midt ifølge Impuls.


Artiklen fortsætter efter annoncen: