7.000 marcherede gennem Londons gader for de ufødte

Lørdag den 2. september marcherede abortmodstandere i London for at gøre opmærksom på de 200.000 aborter, der hvert år finder sted i England og Wales.

Politiet vurderede, at der var ca. 7.000 deltagere i dette års March for Life i London. Foto: March for Life UK

Politiet vurderer, at 7.000 deltog i dette års March for Life UK i London. Der var flere talere på scenen ved Parliament Square, selv om demonstranterne undervejs blev chikaneret af abort-aktivister.

Det skriver Christian Today. En række pro-life-talere gik på scenen på Parliament Square. De omfattede March for Life’s meddirektør, Isabel Vaughan-Spruce, som fortalte om sin oplevelse af at blive arresteret for at have bedt stille i nærheden af ​​en abortklinik.

Arresteret for ”stødende” stille bøn

En bekendtgørelse om beskyttelse af offentlige rum (PSPO) på plads omkring klinikken forhindrede pro-life aktivitet i nærheden, herunder bøn og tilbud om information og assistance til kvinder. Vaughan-Spruce blev fundet uskyldig, men blev efterfølgende arresteret for anden gang for at have bedt stille i en PSPO-zone nær en abortklinik.

Isabel Vaughan-Spruce fortalte på Parliament Square, hvordan hun var blevet arresteret for at have bedt en stille bøn i nærheden af ​​en abortklinik. Foto: March for Life UK

Hun venter stadig på at høre, om hun formelt vil blive anklaget for det. Hun fortalte folkemængderne på Parliament Square: ”Den anden gang, jeg blev arresteret, fik jeg at vide, at mine bønner var en forseelse. Jeg vil fortælle jer, hvad der er stødende: At vores land har de højeste aborttal nogensinde, og 100.000 af dem er gentagne. Men det eneste svar, vi får fra vores regering, er at slå ned på dem, der fredeligt tilbyder alternativer til gravide kvinder.”

”Min krop, mit valg” giver kvinderne hele ansvaret

– Mantraet om ’min krop, mit valg’ giver mænd mulighed for at fralægge sig ansvaret, sagde Lois McClatchie-Miller fra Alliance Defending Freedom. Foto: March for Life UK

Lois McClatchie-Miller fra ADF (Alliance Defending Freedom) sagde, at mantraet om ’min krop, mit valg’ har ”ført til et underskud af mandligt ansvar, hvilket giver mænd mulighed for at trække på skuldrene og sige: ’Din krop, dit valg, dit problem’” . Scott Klusendorf, formand for The Life Training Institute, opfordrede pro-liferne til at ”have tillid til at kunne fremstille deres sag på en overbevisende måde”.

Marchen blev støttet af flere kristne ledere, herunder de katolske biskopper John Sherrington, Richard Moth og John Keenan, samt den engelske frikirkepræst pastor Calvin Robinson.

Ellies abort-traume

En ung kvinde, kun navngivet som Ellie, delte sin hjerteskærende oplevelse af aborttraume. ”Jeg vidste instinktivt, hvornår det var tid til at gå på toilettet og føde min baby. Det øjeblik af adskillelse er brændt ind i min hukommelse for altid,” sagde hun.

”Jeg tror, ​​jeg kan tale for enhver post-abort kvinde, der stod her i dag, at abort ikke gav os frihed, men gjorde os til fanger på den ene eller anden måde.”
Tory-parlamentsmedlem Sir Edward Leigh deltog også. På Twitter / X skrev han om marchen: ”Dejligt at se så mange møde op til weekendens March for Life UK – for at forsvare rettighederne for de mest sårbare i vores samfund.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Anti-abortmarchen i London foregik i år for 9. gang. Arkivfoto: March for Life UK

Organisationen March for Life sigter mod at bringe 10.000 pro-life-folk til London næste år, når den markerer sit 10-års jubilæum den 7. september 2024.