Årsmøde markerer 25 år med soldaterhjem for udsendte

Her ses indgangen til det seneste KFUM’s Soldaterhjem i Letland, 2023, der havde et gennemsnit på 1000 besøgende om dagen. Foto: Tana Pedersen.

Når KFUM’s Soldatermission holder årsmøde den 30. september, markerer man samtidig 25-års jubilæet med soldaterhjem for danske udsendte soldater.

Årsmødet foregår i Slagelse og starter med en gudstjeneste i Sct. Mikkels Kirke. Her er der faneindmarch og musik ved Søværnets Tamburkorps. Herefter er der frokost og kirkekaffe på soldaterhjemmet, efterfulgt af møde med markering af jubilæet samt rideopvisning på Gardehusarkasernen i Slagelse. Jubilæet er en fejring af de hjemlige oaser, der har været en uundværlig støtte for danske soldater på mission.

Aftenens festtale bliver holdt af rektor Henrik Nymann Eriksen, DBI. Der vil være flere forskellige indslag, før valgmenighedspræst Christian Canu Højgaard holder afslutning. Man kan tilmelde sig på www.kfums-soldatermission.dk, hvor man også kan se det fulde program for dagen.

De udsendtes hjem

De udsendte soldater til Bosnien i 1998 spiller Risk på det første udsendte KFUM’s Soldaterhjem. Foto: René Buchhave.

KFUM’s udsendte Soldaterhjem har gennem 25 år været en afgørende støtte for danske soldater på mission. De har skabt et hjemligt miljø midt i det ukendte og farlige, hvor andagt, bøn og samtaler har spillet en central rolle. Der har således siden 1998 været soldaterhjem i Bosnien, Kosovo, Irak, Afghanistan, Libanon, Estland og Letland.

KFUM’s Soldatermission har nu planer om at oprette et nyt hjem til de danske soldater, der skal udsendes til Letland i 2024.