Egon Falk besøgte Quetta – det farligste sted i Pakistan

Egon Falk holdt seminar for kirkeledere i Quetta.

Egon Falk fra New Life Outreach fortæller om sin seneste rejse:

”Fra det allerførste skridt ud af flyet, der bragte mig til Quetta, og til det sidste skridt tilbage til flyet, der tog mig ud af Quetta, havde jeg min personlige vagt og mindst 10 tungt bevæbnede sikkerhedsvagter. Hotellet var som en fæstning beskyttet af mange vagter, og hver gang jeg skulle forlade hotellet for at køre til seminaret eller kampagnen, blev jeg eskorteret under beskyttelse af biler med blå lys og sirener.

Desperate efter forbøn

Overalt, hvor jeg gik, dukkede der mennesker op og hjalp mig, hvis der var nogle udfordringer

– det var som jeg havde engle omkring mig. Folk var desperate for en berøring af Gud, og ikke kun i kirkerne eller på kampagnefestivalen, men overalt bad folk om forbøn. På hotellet ringede personalet til mig, om de måtte komme til mit værelse og blive bedt for. I hotellets lobby omringede folk mig og ønskede, jeg skulle bede for dem, og ingen var flove eller gemte sig. Lige fra jeg ankom i lufthavnen og indtil jeg gik ind ad døren på flyet for at forlade Quetta, bad jeg med mennesker. Det var immigrations-personale, toldere, politifolk, ansatte i lufthavnen og den politiofficer, der havde ansvaret for lufthavnen – alle ønskede forbøn, og da jeg til sidst sad i mit flysæde, var jeg meget træt, men også meget glad.

Nøden, hvor ingen går

Egon bad for en lille babypige, der var blevet efterladt for at dø på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan. Han gav pigen navnet Hannah, opkaldt efter sin hustru, Hannah Falk.

En mand spurgte mig, hvorfor jeg valgte Quetta, og mit svar var: ”Nøden blandt mennesker er større, hvor ingen går!” Det var et meget specielt og hjerterørende øjeblik, da jeg blev spurgt om at bede for en lille babypige, der var blevet efterladt for at dø på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan. Imens jeg bad for hende, kom Guds nærvær så stærkt, at jeg næsten ikke kunne bede. Da jeg blev spurgt om at give hende et navn, vidste jeg med det samme, at hendes navn skulle være Hannah, det samme navn som min søde kone. Før denne lille babypige blev født, havde Gud en god plan for hende, som han har for det pakistanske folk.
Der var 3.289 dokumenterede beslutninger for Kristus, og mange flere vil komme i dagene, der ligger foran os. Alting angående mit besøg til Quetta i Pakistan var overnaturligt – jeg kan ikke forklare det på anden måde,” slutter Egon Falk.

Quetta by ligger kun en times kørsel fra grænsen til Afghanistan, og mere end 40 % af byens befolkning er Taliban-folk. Ingen udlænding får tilladelse til at komme til Quetta uden en speciel tilladelse fra myndighederne.