Kristne NGO’er hjælper jordskælvs- ofre i Marokko

Jordskælvet i Marokko har lagt hele byområder i den centrale del af landet i ruiner. Foto: Convoy of Hope, Instagram.

Det voldsomme jordskælv i Marokko har kostet mere end 2.800 døde og tusinder af sårede. Blandt de internationale NGO’er, som bringer nødhjælp til landet, er også de kristne grupper Convoy of Hope og Operation Rescue.

Jordskælvet, som havde sit epicenter i High Atlas-bjergene sydvest for Marrakech, havde en styrke på 6,8. Det er dermed det kraftigste jordskælv, der har ramt Marokko i 120 år, skriver The Christian Post. NGO’en Convoy of Hope oplyser i en pressemeddelelse, at man kæmper for at skaffe væsentlige ressourcer til de berørte områder.

Det drejer sig om mad, vand, hygiejneforsyninger, husly, tæpper og generatorer til overlevende. ”Det pludselige tab af konstant elektricitet, rent vand og husly forværrer en allerede ødelæggende situation,” forklarer Convoy of Hope. Også NGO’en Operation Blessing har udsendt medlemmer af sit internationale katastrofeteam til Marokko for at hjælpe i den akutte nødsituation efter det dødelige jordskælv.

I en e-mail til The Christian Post mandag skrev Operation Blessing, at dens direktør for International Disaster Relief, Diego Traverso, vil slutte sig til medlemmer fra Spanien og Virginia Beach for at distribuere nødhjælpsforsyninger, herunder solcelledrevne lys og vandfiltreringsudstyr, og for at afhjælpe de umiddelbare behov.

Operation Blessing var blandt de kristne humanitære hjælpeorganisationer – herunder Samaritan’s Purse – der hjalp med genopretningsindsatsen i Tyrkiet, efter at landet oplevede et jordskælv i februar. Også mange andre internationale redningshold er på vej til Marokko, hvor også Spanien, Storbritannien, Frankrig og Tyrkiet samt FN tilbyder støtte, oplyser The UK Times.