UK: Læge frikendt for ”alvorlig anklage” efter at have delt tro

Dr. Richard Scott. Foto: Christian Concern

En kristen læge, Dr. Richard Scott, der bad sammen med en sårbar patient, er blevet frikendt for alvorlig forseelse af lægedomstolen Medical Practitioners Tribunal Service.

Lægedomstolen konkluderede dog, at Dr. Richard Scott havde ”overskredet grænserne”, skriver Christian Today. Dr. Scott havde tilset en 19-årig mand på Bethesda Medical Center i Margate, Kent, den 25. august 2022. Ifølge BBC lider patienten af ADHD og havde det dårligt på dette tidspunkt. Under konsultationen skulle Dr. Scott have talt om sin tro og holdt mandens hånd i bøn, før han gav ham en bibel.

Senere klagede patientens mor over lægen til det britiske sundhedsvæsen, NHS. Lægen, der har praktiseret siden 1983, fortalte domstolen, at han indledte en samtale om tro med patientens samtykke. Patienten havde sagt, at han følte sig ”urolig”, og Dr. Scott havde derefter foreslået ham at ”genoprette forbindelsen” med Gud.

Men til trods for dette samtykke konkluderede retten, at Dr. Scott ”overskred grænserne”. Det blev dog tilføjet: ”Dr. Scotts handlinger overskred ikke den høje tærskel, der kræves for at blive betragtet som alvorlig forseelse.” Dr. Scott modtog i 2012 et advarselsbrev fra General Medical Council, fordi han havde bedt med patienter.

Retten overvejer nu, om Dr. Scott skal have en ny advarsel.