Politiet i Indien kræver at kirker giver oplysninger om aktiviteter

Kristne i Sharda Nagar, Madhya Pradesh var samlede i en husmenighed, da hinduekstremister brød ind og forstyrrede gudstjenesten. (Skærmbillede: Morning Star News)

Politiet har udstedt spørgeskemaer til mindst 40 kirker i Indore i staten Madhya Pradesh for at søge information, som kristne frygter vil blive brugt af hinduistiske ekstremister til at angribe dem, siger kilder ifølge Morning Star News.

Spørgeskemaerne er påtrængende og diskriminerende, da de kun blev sendt til kristne, siger kirkeledere. “Vi kontaktede politikommissæren og fortalte ham, at det er en uretfærdig ordre og meget diskriminerende – hvorfor kun kristne?” fortæller kirkelederne. Og den katolske biskop Chacko Thottumarickal udtaler til lokale medier: ”Spørgsmålene i brevet er også meget mistænkelige. Det er ikke skrevet i en god ånd.”

Spørgeskemaet med 16 punkter, der er udstedt af den assisterende politimester fra Indores informationscenter, blev sendt til alle politistationer i byen. Fordi politiet ønskede oplysninger om evangelisering og andre aktiviteter, samt kirkernes formål og evt. udenlandsk finansiering, har flere menigheder valgt at gå under jorden og nøjes med online-møder.

”Denne information ville blive delt med de anti-kristne elementer, som vil storme ind i kirkerne og forårsage tumult,” siger kilden til Morning Star News. ”Det viser tydeligt, at politiet og Hindutva-grupperne [hindunationalister, red.] arbejder hånd i hånd,” skriver Morning Star News.