Sarah Young, forfatter til bestselleren ”Jesus Kalder”, er død

Sarah Young, som blev betegnet ”reklamesky”, skrev superbestselleren ”Jesus Kalder”.

Forfatteren Sarah Young døde i Nashville den 31. august i en alder af 77 år efter i årevis at have lidt af kronisk sygdom og borreliose. Hendes kendte andagtsbog, ”Jesus Calling”, er solgt i over 40 millioner eksemplarer, skriver Christian Today.

Sarah Young, der havde en kandidatgrad fra Tufts and Covenant Theological Seminary, rejste til Europa, hvor især besøget i L’Abri-samfundet i Schweiz, der blev drevet af den evangeliske præst og forfatter Francis Schaeffer, blev skelsættende for hendes tro. Sarah og hendes mand, Steve, rejste ud som missionærer for det presbyterianske missionsselskab Mission to the World i 1977. De tjente først i Japan og senere i Australien, hvor Sarah Young arbejdede som kristen rådgiver.

Dagbøger blev til ”Jesus Calling”

I 1990’erne spredte der sig rygter om djævletilbedende kulter i USA, og denne såkaldte ”sataniske panik” inspirerede Sarah Young til at begynde at skrive de dagbøger, der senere blev til bogen ”Jesus Calling”. Når hun bad, brugte hun altid tid på at lytte til Gud for derefter at skrive ned, hvad hun kom til at tænke på.
”Jesus Calling” blev først udgivet i 2004, da Young var sidst i 50’erne.

Efter en beskeden begyndelse blev bogen et kæmpe hit – og den affødte en række relaterede produkter, herunder børnebøger, tidsskrifter og podcasts. Alt i alt var Jesus Calling-produkterne blevet solgt i 45 millioner eksemplarer i juli 2023, oplyser Sarah Youngs udgiver, Thomas Nelson.

Genert succesforfatter

Sarah Young var kendt som ”notorisk genert”, hun levede for det meste afsondret i hjembyen Nashville og nægtede at give personlige interviews og offentlige optrædener. Da ”Jesus Calling” blev udgivet første gang, boede hun i Perth, Australien, og denne afsides beliggenhed gjorde det svært at gøre reklame for bogen, fortalte hun Religion News Service i et email-interview fra 2021.

”På grund af min isolerede bopæl og mine kroniske helbredsproblemer har jeg aldrig været på en bogtur,” sagde Young, der flyttede tilbage til Nashville for ti år siden på grund af sin sygdom. ”Selvom mit navn er velkendt, er mit ansigt det ikke.”

”Jesus kalder” er ikke åbenbaring

Sarah Youngs bøger opfattes af nogle som kontroversielle, men hun har aldrig opfattet sig selv som profet. Hun udtalte således til The New York Times i 2013:
”Jeg er enig i, at åbenbaring er ophørt i den forstand, at Bibelen er komplet,” sagde Young til Times i et skriftligt svar på spørgsmål. ”Men det, jeg laver, er hengiven skrivning, og det gør jeg ved at bede Jesus om at lede mit sind, når jeg tilbringer tid med ham – for at hjælpe mig med at tænke hans tanker.”

I 2021 fortalte hun RNS, at hendes bøger peger på Bibelen. ”Jeg tror, ​​ bøgerne hjælper folk med at få forbindelse til Jesus, og han møder os lige der, hvor vi er. Bøgerne er designet til at hjælpe mennesker med forbindelsen både til Jesus, det levende ord, og til Bibelen, det skrevne ord.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sarah Young følte også, at hendes succes kom med et stort og helligt ansvar for at bede for alle sine læsere. Der blev holdt en mindehøjtidelighed i Christ Presbyterian Church i Nashville den 9. september. Forfatteren efterlader sin mand, Steve, to børn og seks børnebørn.