Danskere marcherede mod global menneskehandel

Den 14. oktober foregik ”Walk for Freedom” for 8. gang. Marchen samlede 70 deltagere i København - og 30 i Vejle.

Demonstrationen i København startede fra Højbro Plads kl. 10.30 og sluttede kl. 13.30 den 14. oktober. Under Walk For Freedom bærer alle deltagerne sorte t-shirts og går i stilhed over en længere afstand. I Vejle startede Walk for Freedom i Bykirken på Grejsdalsvej 16 kl. 10.30. Efter et oplæg om trafficking, og hvordan man genkender den, gik deltagerne kl. 12.00 gennem byen i stilhed. Walk for Freedom 2023 i Vejle sluttede ved Bykirken omkring kl. 13.00.

Marchen Walk for Freedom finder sted i hundredvis af byer på seks kontinenter for at skabe opmærksomhed om de millioner, der stadig er fanget i slaveri. I år foregik marchen, som arrangeres af ngo’en A21, den 14. oktober.

I Danmark vil A21også sætte fokus på de millioner af flygtninge, der er i øget risiko for menneskehandel som følge af Ruslands igangværende krig mod Ukraine. Ifølge UNHCR er anslået 7 millioner mennesker internt fordrevne i Ukraine, og 7,3 millioner er flygtet over grænser med få eller ingen ressourcer. Selvom alle kan blive ofre for udnyttelse, er menneskehandlere især kendt for at drage fordel af enkeltpersoner, der flygter fra en krisesituation.

Pandemien og krigen har øget sårbarheden

”De varige virkninger af COVID-19-pandemien, kombineret med de ødelæggende virkninger af Ruslands krig mod Ukraine, har øget den allerede eksisterende sårbarhed – hvilket gør utallige individer mere modtagelige for menneskehandleres taktik end nogensinde før,” siger Christine Caine, der er A21’s grundlægger.

”Det er derfor, Walk For Freedom er vigtigere end nogensinde – fordi bevidsthed er afgørende for at beskytte sårbare individer mod gerningsmændenes forræderiske strategier. Der er magt i at samle og udstyre mennesker rundt om i verden med værktøjer til at identificere ofre og gribe ind.”

Årets march

I København samledes arrangører, frivillige og lokale beboere på Højbro Plads for derefter at gå gennem byen i solidaritet med dem, der er fanget i vor tids slaveri. Deltagerne distribuerede informationsmateriale fra A21 for at give københavnere værktøjer til at identificere og rapportere menneskehandel.

Til dato har Walk For Freedom nået ud til over 824 millioner mennesker i 72 lande. Der har været tusindvis af begivenheder, titusindvis af deltagere, og over 500.000 informationsmaterialer er distribueret. Næste års Walk For Freedom bliver afholdt den 19.oktober.