Præstepar grundlagde ngo mod menneskehandel

Taler, forfatter og grundlægger af A21, Christine Caine, er kandidat i evangelisering og ledelse fra Wheaton College.

I 2007 så Christine Caine en række plakater med billeder af forsvundne piger i lufthavnen i Thessaloniki, Grækenland. Hun blev klar over, at selv nyfødte piger blev solgt til pædofilringe, og hun besluttede at gøre noget ved det.

I 2008 grundlagde Christine Caine og hendes mand, Nick Caine, The A21 Campaign. Det er en nonprofitorganisation, der kæmper mod sexhandel i hele verden. Navnet A21 kommer fra organisationens mål om at afskaffe uretfærdighed i det 21. århundrede. A21 forsøger at forhindre menneskehandel gennem oplysningskampagner. Desuden hjælper man overlevende ofre i krisecentre og overgangshjem og retsforfølger menneskesmuglerne.

Aktive i 14 lande

Ægteparret Caine mener, at for at stoppe menneskehandel skal man først blive klar over, at den eksisterer. Medlemmer af A21-kampagnen engagerer sig derfor i kampagner, hvor de informerer unge om potentielle farer for trafficking gennem fx falske jobannoncer. A21 opererer i øjeblikket ud fra 19 lokationer i 14 lande rundt om i verden og sigter mod at bekæmpe vor tids slaveri.

Nick Caine er administrerende direktør for The A21 Campaign og pastor i Zoe Churches. Han brænder for at styrke den lokale kirke og for at se menneskehandel blive afskaffet overalt for altid.

Gennem partnerskaber og støtter rundt om i verden er A21 i stand til at identificere og hjælpe sårbare mennesker, der af menneskehandlerne bliver udnyttet som fx billig arbejdskraft og / eller til prostitution.

Krisecentre hjælper PTSD-ramte

A21 hjælper også tidligere ofre for menneskehandel med at få et bedre liv. Ngo’en har kontorer i Californien, South Carolina, Norge, Storbritannien, Ukraine, Bulgarien, Grækenland, Sydafrika, Thailand og Australien. Der er desuden krisecentre og overgangshuse i Grækenland og Ukraine. Hvert krisecenter rummer op til 12 overlevende foruden personale.

Faciliteternes ”posttrauma-genopretningsproces” giver de overlevende medicinsk og psykologisk pleje, juridisk bistand og erhvervs- og livsfærdighedstræning med det formål at forhindre dem i at vende tilbage til sexhandelen på grund af manglende alternativer.

Mobiliserer mænd og kvinder til tro og tjeneste

Christine og Nick Caine har ud over at grundlægge The A21 Campaign mod moderne slaveri også grundlagt organisationen Equip & Empower, der mobiliserer mennesker overalt til at leve i mission for Jesus. De har også startet Propel Women, som arbejder for, at kvinder over hele kloden må gå aktivt ind i deres gudgivne formål.

Gennem dette arbejde er der blevet plantet tre Zoe-kirker i Europa, som ikke kun bringer evangeliet til regionen, men også tjener de mest sårbare gennem humanitær indsats i krisetider. Christine er bestseller-forfatter af mere end et dusin bøger og studier. Man kan finde hende som taler i ugentlige podcast eller tv-programmer, som opmuntrer mennesker med det håb, som fås gennem troen på Jesus. Christine har en kandidatgrad i evangelisering og ledelse fra Wheaton College.


Artiklen fortsætter efter annoncen: