Mission Øst besøgte flygtninge i Armenien

Programchef Fie Østergaard fra Mission Øst besøgte flygtninge fra Nagorno Karabakh i et flygtningecenter i landsbyen Yeghegnadzoer

Mission Østs programchef for Armenien har netop været i Vayots Dzor provinsen i Armenien, hvor hun mødtes med ngo’ens lokale partner og med nogle af de mange tusinde flygtninge, der har krydset grænsen fra Nagorno-Karabakh til Armenien.

“Der er en overvældende følelse af sorg og magtesløshed. Folk er taget afsted i al hast, og nogle har været flere dage undervejs for at nå hertil. De har intet håb for fremtiden og har brug for al den hjælp, vi kan give dem,” fortæller programchef Fie Østergaard. De mange fordrevne etniske armeniere har akut brug for hjælp til både mad, husly og andre fornødenheder lige nu, oplyser MØ, som vurderede behovet sammen med Syunik NGO og den lokale biskop i provinsen Vayots Dzor.

En mors dilemma

På et flygtningecenter lidt uden for landsbyen Yeghegnadzor, som får støtte fra Mission Øst, gjorde særligt en fortælling indtryk på Fie Østergaard:

Der er en overvældende følelse af sorg og magtesløshed. Folk er taget afsted i al hast, og nogle har været flere dage undervejs for at nå hertil,” fortæller programchef Fie Østergaard.

”Jeg talte med en mor, som, da hun hørte den første bombe, stod med valget, om hun skulle løbe hen for at hjælpe sin søn eller sin datter. De var i henholdsvis børnehave og skole. Hun valgte så at løbe hen til børnehaven, fordi hun vidste, at i skolen havde de en kælder, hvor de kunne komme i sikkerhed”.
Efter flugten fandt kvinden og hendes familie sikkerhed på centret i Yeghegnadzor, der huser over 200 flygtninge, der i hast har forladt hjem, ejendele og værdier i Nagorno Karabakh.

De har intet håb for fremtiden
og har brug for al den hjælp, vi kan give dem.

Læs mere på missioneast.org/hjælptilarmenien. Arbejdet kan fx støttes via mobilepay 87248.