På én uge hjalp Mission10forty 3.630 kristne flygtninge fra Karabakh

Karabakh bliver tømt for kristne, skriver Kim Hartzner, som her fortæller om situationen og hjælpearbejdet i Armenien.

Kim Hartzner deler fødevarer ud fra Mission10forty til kristne flygtninge fra Karabakh, som netop er ankommet til Armenien.

Efter en lynkrig på under en uge er Karabakh som 1700 år uafbrudt armensk kristent område ophørt med at eksistere. En ubegribelig tragedie af verdenshistoriske dimensioner.

Den 19. september 2023 fik armenierne i Karabakh dødsstødet: Aserbajdsjan startede bombardementer for endegyldigt at drive armenierne ud af Karabakh.

Folkemord

Efter en lille uge var over halvdelen af de 120.000 kristne armeniere flygtet ud af Karabakh. Først og fremmest kvinder og børn. Resten følger efter. Hele Karabakh bliver tømt for kristne. Men ikke alle vil komme ud. Hundreder af civile har været udsat for overgreb eller er blevet myrdet. Vi har været vidne til et folkemord, og der må komme en regnskabets time.

Jeg stod på grænsen onsdag den 27. september og så armenierne forlade Karabakh i tusindvis. Og dagen efter delte jeg nødhjælp ud til nogle af de tusinder, der allerede var kommet til Armenien. Og besøgte nogle af de familier, vi lige nu hjælper med at finde et nyt sted at bo.

Jeg stod på grænsen onsdag den 27. september
og så armenierne forlade Karabakh i tusindvis.
Og dagen efter delte jeg nødhjælp ud til nogle
af de tusinder, der allerede var kommet til Armenien.

Ubærlige lidelser

Jeg har set så meget og hørt så mange beretninger om aserbajdsjanernes uhyrligheder, at jeg har ondt langt ind i sjælen. Det er ubærligt, det er forfærdeligt, og lidelserne er ubeskrivelige. Og det bliver langt værre, når man oplever, hvordan store dele af verden vender det døve øre til armeniernes lidelser.

Hjælp til flygtninge

Lige nu er vores fokus i Mission10forty på at hjælpe de mange tusinde flygtninge. De behøver humanitær hjælp i form af fødevarer, hygiejneartikler og hjælp til den forestående vinter, psykologhjælp til traumatiserede børn og genhusning i selve Armenien. Her vil de så slutte sig til de flere end 60.000 flygtninge fra Karabakh, der allerede bor i Armenien efter den sidste krig i 2020.

Den første uge efter flugten fra Karabakh har vi hjulpet 2.500 kristne armeniere med nødhjælpspakker med fødevarer og hygiejneartikler.
Derudover har vi fordelt varme måltider og givet psykologisk førstehjælp til 1.000 flygtninge umiddelbart efter ankomsten til Armenien. Og endelig har 130 børn modtaget individuel krisehjælp af vores psykologer.

Hjælp til 10.000

I Mission10forty kan vi med vores partner i løbet af den første måned hjælpe mindst 10.000 flygtninge. Det koster 250 kroner at give en flygtning den fornødne hjælp, og lige nu er det pengene, der sætter begrænsningen for vores hjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tusind, tusind tak til alle jer, der med jeres hurtige støtte har hjulpet os med at hjælpe endnu flere af de kristne armeniere fra Karabakh.

Kristne armeniere fordrives fra Karabakh

”Den 19. september 2023 fik armenierne i Karabakh dødsstødet: Aserbajdsjan startede bombardementer for endegyldigt at drive armenierne ud af Karabakh.

Efter en lille uge var over halvdelen af de 120.000 kristne armeniere flygtet ud af Karabakh. Først og fremmest kvinder og børn. Resten følger efter. Hele Karabakh bliver tømt for kristne.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: