Gumles jul med bedstefar

Her ses Kristian Larsen på værkstedet, hvor han hjælper Gumle og Ruben med juleforberedelserne.

Hvad gør man, hvis man er bange for, at julegaverne ikke rigtig kan være under juletræet?

Løsningen er at spørge Gumle, om han sammen med Kristian i værkstedet kan lave en ny opfindelse, der kan afhjælpe problemet. Norea Mediemission har i samarbejde med Luthersk Missions Børn og Unge igen lavet en ny julekalender om Gumle, som løber over skærmen fra 1. december til 24. december. I denne december møder vi både Gumles bedstefar og Gumles nye ven, Ruben. Bedstefar, der er kirketjener i en gammel landsbykirke, bor på loftet i kirken, og det er præcis lige så julehyggeligt, som det lyder.

Bedstefar taber tråden

Hver dag kommer Gumle og Ruben på besøg hos bedstefar på kirkeloftet, hvor de hygger og hører bedstefar fortælle de mest fantastiske historier fra Bibelen. Det eneste problem er, at bedstefar er lidt glemsom og ofte ”taber tråden”. Men på værkstedet hos Kristian kan Gumle og Ruben finde en ny tråd til bedstefar. Hvis man flytter bedstefars kurv, kan man kigge lige ned i kirkerummet, og når Gumle, Ruben og bedstefar gør det, kan de høre kirkens børnekor øve julesange.

Enhver julekalender handler om, hvorvidt alt bliver klar til jul. I Gumles jul med bedstefar møder vi også det fantastiske julebudskab om, at Jesus blev født ind i vores verden, fordi Gud vil give frelsens gave til hvert eneste menneske.

Juleblad med andagter

Sammen med video-delen er der også udgivet et meget indbydende juleblad for børn. Julebladet er en hel julekalender i sig selv. Her er der en side til hver dag med en familieandagt, der forkynder evangeliet ud fra mange forskellige hverdagsagtige vinkler. Der er også et væld af aktiviteter, kreative ideer og konkurrencer, der knytter sig til videodelen – og selvfølgelig med flotte præmier.

Julebladet kan bestilles på www.shop.lmbu.dk og koster kun 20,- kr. Bladet er målrettet børnefamilier, og det er tilrettelagt, så det egner sig til uddeling.
Norea og LMBU håber, at mange vil købe en lille stak og dele ud til de børn, de kender, for på denne måde at være med til at række julens egentlige indhold om Jesus ind i mange hjem.