Hospitalsskibenes forunderlige verden

Hospitalsskibet Africa Mercy, sejlede tidligere som Storebæltsfærgen “Dronning Ingrid”.

Mercy Ships Danmark og Danske Rederier inviterer alle interesserede til at høre om livet til søs på et hospitalsskib langs Afrikas kyst. Det sker torsdag den 30. november fra kl. 16:30-18.00 på Amaliegade 33, København K.

Under arrangementet hos Danske Rederier vil den internationale hjælpeorganisation Mercy Ships Danmark præsentere sit vigtige arbejde blandt verdens mest udsatte. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

– Ligesom vores stolte danske historie med hospitalsskibet Jutlandia har det ene af organisationens to skibe danske rødder. Africa Mercy, som skibet nu hedder, sejlede tidligere som Storebæltsfærgen “Dronning Ingrid”, før hun blev købt af Mercy Ships og ombygget til det hospitalsskib, som siden 2007 har reddet og forvandlet tusindvis af liv, oplyser Mercy Ships Danmark.

Til arrangementet deler Mercy Ships Danmarks generalsekretær, Vibeke Hauge Førrisdahl, inspirerende historier om mennesker, der efter årevis søgen efter kirurgisk hjælp har fået nyt håb og nye chancer i livet ombord på skibene. Maskinchef Viggo Bostrup fortæller om en hverdag ud over det sædvanlige på Africa Mercy, og hvad der har drevet ham til at yde en frivillig indsats på skibet hele 11 gange.

Man kan også høre mere om verdens største flåde af civile hospitalsskibe, som betjenes af frivillige fra hele verden, der arbejder i forskellige funktioner og giver kirurgisk hjælp til nogle af verdens fattigste mennesker. Danske Rederier sørger for god forplejning i løbet af eftermiddagen, og i pauserne kan man stifte bekendtskab med flere af organisationens ansatte og frivillige og stille alle sine spørgsmål – for eksempel til organisationens værdier, arbejde og hjertesager, livet ombord, eller hvordan man selv kan komme ud på skibene som frivillig.

Tilmelding senest 24/11 til eventkoordinator Frederik Rasmussen: frederik.rasmussen@mercyships.org. Mercy Ships er en international hjælpeorganisation baseret på kristne værdier, der giver gratis operationer og uddanner sundhedspersonale i Afrika.