Har fire journalister fra Gaza samarbejdet med Hamas?

NGO’en HonestReporting, der overvåger medierne for anti-israelske holdninger, spørger i en rapport fra 9. november, hvordan fire navngivne fotojournalister fra Gaza kunne være til stede fra starten af massakren i det sydlige Israel den 7. oktober.

De fire journalister, der har arbejdet som freelancere for flere store medier, kunne ligesom Hamas-terroristerne dokumentere angrebet, straks da det fandt sted tidligt om morgenen den 7. oktober. Fotojournalisterne har arbejdet som freelancere for medier som CNN og The New York Times samt nyhedsbureauerne Associated Press og Reuters.

”Var det blot en tilfældighed, at ”journalister” dukkede op ved grænsen tidligt om morgenen uden forudgående koordinering med terroristerne? Eller var de en del af planen?”, spørger HonestReporting i rapporten, ifølge organisationen Med Israel for Fred (MIFF).

”Tillod Hamas journalisterne at være der? Havde de fået tilladelse til at krydse grænsen ind i Israel sammen med terroristerne? Havde journalisterne informeret deres redaktører om, at de fulgte efter terroristerne, som begik massakrer mod israelske jøder, muslimer, beduiner, drusere og kristne?” spørger Honest Reporting og MIFF.

HonestReporting mener, at journalisterne – der ikke var identificeret med pressekort – ulovligt krydsede grænsen ind til Israel. Navnene på de fire journalister fremgår af AP’s fotokreditter fra nærbilleder fra det brutale angreb den 7. oktober. Både AP og Reuters afviser dog, at de på forhånd har kendt til angrebet.