Carol-gudstjenester i London aflyst, fordi 7.000 dukkede op

Det var nødvendigt at aflyse de udendørs carol-gudstjenester, fordi de tiltrak alt for mange mennesker, mener pastor Heather Atkinson.

To planlagte udendørs julesang-gudstjenester er blevet aflyst af sikkerhedsårsager, da det viste sig, at et lignende arrangement i forrige uge tiltrak uventet store menneskemængder.

Det skriver Christian Today.Omkring 7.000 mennesker var mødt op til det første carol-event, der blev afholdt på Columbia Roads julemarked i Bethnal Green-området i det østlige London. Optagelser fra arrangementet blev delt på TikTok, hvor man kunne se en tætpakket menneskemængde på gaden. Derfor valgte arrangørerne, at de planlagte carol-gudstjenester den 13. og 20. december skulle aflyses, ”af hensyn til den offentlige sikkerhed”.

Avisen The Guardian rapporterer, at det var Tower Hamlets byråd og politiet, der havde anbefalet aflysningen. Gudstjenesterne blev arrangeret af St. Peter’s Bethnal Green. En af kirkens præster, Heather Atkinson, udtalte efterfølgende, at det var den rigtige beslutning, og at hun var taknemlig overfor ”Gud og de medvirkende for, at der ikke var sket alvorlige skader”.

”Columbia Road Carols har været et stort partnerskab mellem butiksejere på vejen, lokalsamfundet og sognekirken. Som kirke værdsætter vi disse forhold,” sagde hun og udtrykte ønsket om, at butikkerne ville være i stand til at holde åbent begge de aftener, hvor gudstjenesterne blev aflyst.