Evangelist blandt indvandrere, Anker Birk Nielsen, 60 år

”Ofte er det langt lettere og mere naturligt at tale om åndelige spørgsmål med mennesker med udenlandsk baggrund,” fortæller Anker Nielsen.

Evangelist i Luthersk Mission, Anker Birk Nielsen, Ishøj, fyldte 60 år den 24. november.

Anker Birk Nielsen er født og opvokset på Askø og har gennem hele sit arbejdsliv været engageret i mission og mødet med andre kulturer. Anker Nielsen blev uddannet fra LM’s daværende missionsskole i Hillerød. Efter et år som pionermissionær i Nordsjælland blev han og hustruen, Tine, udsendt som missionærer til Tanzania, hvor de var fra 1989-1998. I denne periode tog han også en masteruddannelse i teologi.

I 1998 blev Anker Nielsen ansat af LM som den første konsulent i arbejdet blandt flygtninge og indvandrere. Efter ti år som missionskonsulent på LM’s sekretariat har han siden 2014 været ansat som evangelist blandt tyrkere i Danmark.