Gudstjenester skal hylde Kina og kommunistpartiet

En ny lov kræver, at kirkerne i Kina bidrager til at gøre gudstjenesterne mere ”kinesiske” ved at anvende traditionel kinesisk kunst og kultur. Arkivfoto

En netop vedtaget ”patriotisk uddannelseslov” har medført, at en officielt anerkendt kirke i det nordøstlige Kina søndag den 19. november holdt en gudstjeneste med lovprisning af kommunistpartiet og landet.

Det skriver ChinaAid. I overensstemmelse med den nye lov, der kræver brug af litteratur og kunstforestillinger for at fremme Kinas traditionelle kultur, præsenterede kirken en sang med titlen ”Ode til fædrelandet”, komponeret af en af ​​kirkens præster. Der var også repræsentanter for forskellige kunstgrupper til stede for at hylde partiet og regeringen.

”Sinisering” af religion

Ifølge hjemmesiden Gospel Times var ”gudstjenesten” den 19. november med til at implementere ​​den ”patriotiske uddannelseslov”. Den officielle Tre-Selv-Kirkes råd i Shenyang City i Liaoning-provinsen, holdt arrangementet i Liaozhong Christian Church. Temaet var ”Praksis for sinisering af religion, introduktion af fremragende traditionel kultur i kirken, kalligrafi og maleri, litteratur og kunstforestillinger.”

Den nye ”patriotiske uddannelseslov” blev vedtaget den 24. oktober i Kinas Nationale Folkekongres. Loven træder officielt i kraft fra nytårsdag (2024) og har til formål at ”fremme patriotismens ånd”. Samtidig ses loven som en konsolidering af personkulten omkring leder Xi Jinping og regimet, vurderer ChinaAid og Gospel Times.

”Følg Partiet”

Søndagsforestillingen blev ledet af pastor Ren Chuanyu med hjælp fra flere præstekolleger fra Shenyang. Ren Chuanyu sagde, at kristendommen skulle holde sig til siniseringen, elske landet, elske kirken, ære Gud og gavne mennesker. Til sammenkomsten havde kirken inviteret kalligrafer, kunstnere, musikere, statsansatte og andre embedsmænd fra Shenyang City, og byens kulturelite optrådte i kirken.

Pastor Ren Chuanyu havde skrevet teksten til ”Ode til Moderlandet”, og han præsenterede en danseforestilling med titlen ”Sønner og døtre af Liao River, følg Partiet.” Forestillingen var præget af hentydninger til den kinesiske revolution, og de optrædende var klædt i tøj fra Den Røde Hær, mens de opførte historien om Den røde Hærs lange march.