Jesus-film bliver animeret

Jesus-filmen fra Cru har forkyndt evangeliet på 2.000 forskellige sprog ved hjælp af oversættelser af Lukasevangeliet. I 2025 udkommer en animeret version.

Den oprindelige film med titlen ”Jesus” fra 1979 havde den britiske skuespiller Brian Deacon (indsat billede) i hovedrollen.

Dominic Carola, der blandt andet har instrueret tegnefilmen ”Lilo og Stich”, er instruktør af den kommende animerede indspilning af Jesus-filmen fra 1979.

Dominic Carola og teamet hos Premise Entertainment i animationsstudiet i Orlando, Florida, bruger meget tid på at få overblik over de historiske detaljer. Fx når det gælder mændenes skægpragt på Ny Testamentes tid. Men de har også forsket i forskellen mellem Jerusalem og Kapernaum, når det gælder indretningen af anden sal i husene.

De har også studeret skyggerne ved middagstid, den etniske mangfoldighed i første århundrede, og hvordan folk gik klædt, fortæller Dominic Carola til Christianity Today. I interviewet siger instruktøren om udfordringerne: ”Man skal fortælle den bedste historie, der nogensinde er fortalt. Men man har kun 90 minutter til at gøre det.”

Flere tusinde sprog

Den animerede Jesus-film skal efter planen udgives før julen 2025. Den skal i første omgang vises i 31 lande og vil derefter blive oversat til tusindvis af sprog. Jesus-filmen fra 1979 har i øjeblikket Guinness verdensrekord for mest oversatte film, og den er blevet set af millioner. ”Selv i 2023 deler vi evangeliet på nye sprog og nye måder,” siger Josh Newell, der er administrerende direktør for The Jesus Film Project.

”Jesus” fra 1979

Filmen fra 1979 blev udtænkt af Cru-grundlæggeren Bill Brigh, og den er udelukkende baseret på bibeltekster. Produktionen skete i samarbejde med Hollywood-studiet Warner Bros., og filmen har Brian Deacon i hovedrollen som Jesus. Da filmen havde været vist i biograferne i 1980, overtog Cru distributionen, og direktøren for The Jesus film Project, Paul Eshleman, fik den oversat til hundredvis af forskellige sprog.

I dag er filmen oversat 2.100 gange. Det seneste sprog er Waorani, som tales af omkring 3.000 indfødte i Amazonas. Der er ingen pålidelige optællinger af, hvor mange mennesker, som er kommet til tro på Jesus efter at have set filmen. Men ifølge Jesus Film Projects hjemmeside er der tale om ”millioner”.