Paradyme Duo klar med ny julesang

Paradyme Duo består af danske Andreas Flensted og canadiske Reg Downey. De har tidligere udgivet albummet ”Bridge” og julealbummet ”A Son is Given”. Foto: Rune Johansen

Det er ikke ofte, man forbinder fængsler med julestemning, men den helt nye single “Kalenderlyset” fra Paradyme Duo sætter nu fokus på, hvordan det er at sidde bag tremmer, mens julen nærmer sig.

Den hjertevarme og iørefaldende julesang er indspillet med fængselskirkens kor i Herstedvester og udkommer den 1. de-cember som en hilsen til de indsatte, der tæller dagene og håber på at komme hjem til jul. Sangen ”Kalenderlyset” handler om, hvordan det er for indsatte – og deres pårørende – at være væk fra hinanden og håbe og længes i dagene frem mod jul.

Reg og Andreas spiller hvert år julekoncerter i de danske fængsler og har ladet sig inspirere af de oplevelser, de har haft sammen med de indsatte i juletiden.

”Det var helt enestående for os at få lov til at indspille inden for murene og at dele oplevelsen med de indsatte,” fortæller Andreas Flensted fra Paradyme. På optagedagen blev det endnu mere tydeligt for os, hvor relevant sangen er, da en af de indsatte, der hang lidt med næbbet, fortalte, at han havde fået forlænget sin straf, så han alligevel ikke kom hjem til jul. Dér blev det meget håndgribeligt, og det var med en lille klump i halsen, at jeg efterfølgende gik i gang med at dirigere koret,” fortæller Andreas Flensted.

’Kalenderlyset’ er skrevet af duoen selv og produceret af Rune Braager, der også har produceret for navne som Sanne Salomonsen, Joey Moe og Tessa.
Sangen kan købes og downloades på alle streamingtjenester. Paradyme Duo består af danske Andreas Flensted og canadiske Reg Downey. De har tidligere udgivet albummet ”Bridge” og julealbummet ”A Son is Given”, som begge kan downloades på iTunes – sidstnævnte også på Spotify.