Efterskole har næstekærlighed på skoleskemaet

Grejsdalens Efterskole tilbyder ny prøvefri 10. klasse med fokus på næstekærlighed og diakoni.

Forventningen til den nye 10. årgang ”10Elsk” er stor både blandt eleverne på skolen – og hos forstander Leif Kruse.

Vi drømmer om at give teenagere et efterskoleår, hvor de forandres ved at hjælpe andre mennesker. De vil få en dybere forståelse af sig selv – og den verden, de er sat i. De finder ud af, at de er uendeligt værdifulde og opdager, hvorfor verden har brug for lige sådan nogen som dem.

Derfor sætter Grejsdalens Efterskole fra skoleåret 2024-25 en ny 10. årgang i verden: 10ELSK. Med dette tiltag ønsker skolen at sætte fuld fokus på næstekærlighed på skoleskemaet. Vi giver de klassiske fag (dansk, engelsk, historie, samfundsfag, kristendom mv.) ny krop gennem de 3 ELSK-retninger. Vi fletter dem ind, så de får naturlig relevans og giver genklang i undervisningen.

Vi ønsker at tage presset af de unge og har derfor hverken prøver eller karakterer – vi er overbeviste om, at vores elever kommer til at stå skarpt til at starte op på en ungdomsuddannelse med nutidig viden og brugbare kompetencer.

Tre gange ”Elsk”

10ELSK består af 3 ELSK-elementer: ELSK Dig selv – ELSK Vejle og ELSK Verden. Udover dette vil der også blive undervist i matematik, tysk, fysik/kemi samt en række linjefag og valgfag på 10ELSK. Det er stadig muligt at vælge en alm. 10. klasse med prøver og karakterer på Grejsdalens Efterskole.

En ny type 10. klasse skal lære eleverne på Grejsdalens Efterskole at elske sig selv, de nærmeste naboer på skolen og i Vejle – samt hele verden, fortæller forstander Leif Kruse.

ELSK DIG SELV

Du har værdi, præcis som du er! Her bliver du fyldt på og får bygget et solidt fundament, så du kan udfolde dig som individ i et fællesskab. Vi dykker ned i gode tanker, som andre har tænkt, og smører os ind i deres visdom. Find dig selv og din plads i litteraturen og historien.

Vi vil ikke bare læse, men smage, forstå og indtage universer, give dem liv og se dem forme sig på ny. Lær at stole på dig selv på en helt ny måde, når vi skaber et fællesskab, som skaber nyt i os.

ELSK VEJLE

Næstekærlighed – nu med krop! Hvordan ser det ud, når vi ikke bare snakker, men øver os i at gøre noget ved det? Vi skal planlægge og udføre events og happenings i samarbejde med Vejles lokale ildsjæle. Vi arbejder som et team og drager fordel af hinandens forskellighed i personlighed og kompetencer. Vi øver os i venlighed, gæstfrihed og hjælpsomhed og finder på sjove events både på skolen og i byen.

Du bliver skarp i arbejdet med SoMe, billed- og videoredigering, event management og meget mere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:ELSK VERDEN

Næstekærlighed – worldwide! Vi skal sammen udforske den verden, vi er sat i og er en del af. Det gør vi gennem oplæg og spil, men også i praksis, hvor vores egen udenlandstur vil gå til et land, hvor vi skal møde lokale og gøre en forskel. Vi lægger arm med de helt store temaer som demokrati, klima, krig/fred, fattigdom og tro. Du bliver udfordret til at tænke selv og tage stilling til en fremtid som en del af noget større.

Læs mere på www.grejsdalens.dk