Jøder og kristne i fælles HoPe-demonstration til støtte for Israel

Ole Andersen, generalsekretær i ”Ordet og Israel” vil tale i synagogen i Krystalgade.

Jøder og kristne står sammen i en fælles markering af håb for gidslerne, håb for Israel og håb for Mellemøsten, når der afholdes demonstration i København den 21.1.

Det skriver præst i Midtjyllands Frikirke, Ulrik Flinta, i en pressemeddelelse.

Taler i synagogen og på Israels Plads

Demonstrationen indledes i synagogen i Krystalgade kl. 14 med taler af bl.a. Henri Goldstein, formanden for Det jødiske Samfund, Ole Andersen, generalsekretær i ”Ordet og Israel” og repræsentanter fra folketinget. Herefter vil der være et optog med flag og fakler til Israels Plads, hvor bl.a. Frikirkenets generalsekretær, Mikael Wandt Laursen, vil være blandt talerne.

Frikirkenets generalsekretær Mikael Wandt Laursen taler på Israels Plads.

Fælles proklamation af håb

Arrangørerne bag demonstrationen er jødiske og kristne organisationer, der er gået sammen for at udtrykke et fælles Håb og et nej til Had. Avishay Gaziel, der er dansk-israeler og initiativtager til demonstrationen, fik idéen til at samle både jøder og kristne i en fælles proklamation af håb. Det drejer sig om et håb om en fremtid, som gælder alle. Samtidig er det et Nej til jødehad, antizionisme, terror og gidseltagning.

– Almindeligvis er kristne og jøder ikke så vant til at demonstrere, men arrangørerne mener, at det nu er afgørende vigtigt at komme ud og vise, at vi står sammen med Israel om et håb for en fremtid, understreges det i pressemeddelelsen.

Forventer omkring 800 deltagere

Arrangørerne forventer, at der vil komme omkring 800 deltagere, primært fra Københavnsområdet, men også jyderne vil være repræsenteret bl.a. med en fælles bustur fra Ikast til demonstrationen, slutter Ulrik Flinta.