Kristen gruppe lancerer database over religiøs vold og forfølgelse

Den globale database vil registrere voldelige hændelser både mod kristne og andre troende.

– Den nye database skal være en stemme for de stemmeløse, siger David Curry, administrerende direktør for Global Christian Relief (GCR). Foto: USCIRF

En database, der sporer hændelser med voldelig religiøs forfølgelse verden over, er blevet lanceret af Global Christian Relief, en amerikansk-baseret gruppe, der overvåger kristenforfølgelse. The Violent Incidents Database vil blive det første og eneste begivenhedsbaserede globale religionsfrihedsdatasæt af sin art.

Det skriver The Christian Post.

Systematisk oversigt over voldstyper, lande m.m.

VID, der er tilgængeligt for offentligheden, katalogiserer over et dusin typer af vold, herunder drab, arrestationer, bortførelser, seksuel chikane, pres og tvangsægteskaber. Databasen gør det muligt at søge efter lande, religioner og gerningsmænd og tilbyder et hidtil uset niveau af verifikation, fortæller gruppen.
Gerningsmændene, der er ansvarlige for forfølgelse, omfatter ledere af etniske grupper, udvidet familie til ofrene, embedsmænd, ideologiske pressionsgrupper, multilaterale organisationer, civile, organiseret kriminalitet, politiske partier, religiøse ledere, revolutionære eller paramilitære grupper og voldelige religiøse grupper.

Sporer 6.000 hændelser

Databasen , som begyndte at registrere globale rapporter om voldelige angreb i 2022, sporer i øjeblikket mere end 6.000 hændelser, oplyser GCR.

”Denne database hjælper med at give en stemme til de stemmeløse ved at optage og dele detaljer om specifikke angreb mod kristne og andre troende globalt,” siger GCR’s administrerende direktør, David Curry. ”Vores håb er, at denne bemærkelsesværdige ressource vil blive brugt af enhver, der er fortaler for og rapporterer på vegne af den forfulgte kirke.”

– Voldelig forfølgelse af kristne og andre religiøse grupper er udbredt og stigende, siger Ronald Boyd-MacMillan, der er GCR’s chef for global strategi og forskning.

Finansieret af tænketank

The Violent Incidents Databases forskning er finansieret af GCR og udført af International Institute for Religious Freedom, en førende tænketank inden for religionsfrihed. ”Vi lever i en verden, hvor den voldelige forfølgelse af kristne og andre religiøse grupper er udbredt og stigende,” siger Ronald Boyd-MacMillan, der er GCR’s chef for global strategi og forskning.

”Denne database hjælper os ikke kun med at spore volden, men hjælper os med bedre at forstå, hvad forfulgte kristne virkelig har brug for fra deres brødre og søstre rundt om i verden.” Databasen vil blive præsenteret på det internationale topmøde om religionsfrihed i Washington, D.C. den 30.-31. januar.

Global Christian Relief

Global Christian Relief startede nytårsdag 2023, efter at bestyrelsen for Open Doors USA og dens CEO, David Curry, havde valgt at forlade Open Doors International.


Artiklen fortsætter efter annoncen: