Renovering af Stenderup Kirke fejres med Gospelkoncert

Stenderup Kirke ved Sundeved Centret er blevet renoveret for godt 2 millioner kroner.

Den 120 år gamle Stenderup Kirke ved Sundeved Centret har gennemgået en større renovering, som fejres med besøg af Gospelkoret New Hope søndag d. 28. januar 2024 kl. 14.

– På Sundeved Centret glæder vi os over en vellykket renovering af Stenderup Kirke, siger Sundeved Centrets formand Peer Mikkelsen. ”Det er værd at fejre, at et stort ønske om reparation af skavanker og slid på den gamle kirke er gået i opfyldelse. Kirken fortjener at blive vist frem og blive taget i brug igen.”

Omfattende renovation

Den 120 år gamle kirke har fået en tiltrængt ansigtsløftning både inde og ude med kalkning af vægge, afslibning af gulv, nye hynder til bænkene, maling af træværk, ny klokkebom, istandsættelse af vinduer, reparation af fuger i ydermur, pudsning af lysekroner og meget mere. Efter Kulturarvsstyrelsens forskrifter er alt sket i overensstemmelse med de fredningsbestemmelser, som kirken er underlagt, og med en stor indsats fra arkitekt, rådgivere og håndværkere fremstår kirken flot og stilren med sin oprindelige enkelhed, klar til at blive brugt i mange år fremover.

Kulturarvsstyrelsen har sikret, at renoveringen er sket i overensstemmelse med fredningsbestemmelserne.

Med et budget på godt 2 mill. kroner kunne alt dette ikke være blevet muligt uden velvillig støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Slots-og Kulturstyrelsen, BHJ Fonden, Indre Mission samt opsparede midler fra Sundeved Centret og gaver fra baglandet. Når kirken er blevet så flot renoveret, skal den også vises frem. Derfor håber man, at man ved at holde en gospelkoncert, vil få mange til at komme, både for at deltage i koncerten med New Hope og for at se kirken, som den ser ud nu.

Lejlighedskirke

Stenderup Kirke er en af de seks frimenighedskirker, der blev bygget mellem 1894 og 1903 og dermed er en del af genforeningshistorien. Kirken er bygget i 1903 i en enkel og fin stil og er et meget velbevaret eksempel på arkitekten Martin Nyrops nationalromantiske bygningskunst. Omkring Genforeningen i 1920 blev Stenderup Kirke til lejlighedskirke, da præsten fik embede på Als. I dag er kirken kendt som Sundeved Centrets kirke.

Om New Hope

New Hope Gospel Choir har eksisteret siden marts 2017. Koret ledes til daglig af May Jeznach Madsen. Koret er kendetegnende ved et højt musikalsk niveau – og en stærk formidling af budskabet i gospelsangene. Så der venter publikum en stor oplevelse, når de besøger Stenderup Kirke. Efter koncerten er der kaffebord i Sundeved Centret, hvor man også kan få en guidet rundvisning.

Køb af billet til koncerten sker via dette link https://sundevedcentret.nemtilmeld.dk